Pentagon'dan Tel Abyad'a ABD bayrakları asılmasına ilişkin açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, PYD kontrolündeki Tel Abyad'a ABD bayrakları asılmasına ilişkin konuştu.

Pentagon'dan Tel Abyad'a ABD bayrakları asılmasına ilişkin açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriye’nin PYD kontrolündeki Tel Abyad ilçesinde bazı evlerin çatılarına ve işyerlerine ABD bayrağı asılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Tel Abyad’da, üzerinde kum torbaları ile mevzi oluşturulan tek katlı bir binanın çatısında daha önce asılı olan PYD bayrağı indirilerek yerine ABD bayrağı asıldığı görülmüştü.

Gelişme üzere ABD’den de açıklama geldi. Konuyla ilgili haberleri görmediğini belirten ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, “Ancak daha önce de ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı yapacağımızı söylemiştik” diye konuştu. Cook, “Son olayı bilmiyorum ama böyle bir şey varsa bunu konuşacağız.” ifadesini kullandı.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’a konuşan Tel Abyad’taki bir Kürt yetkili ise “ABD’li bir komutan kente geldi ve Türkiye’nin müdahale etmemesi için kentin önemli yerlerine ABD bayrağı dikti” açıklamasını yapmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2016/09/15/pyd-kontrolundeki-tel-abyada-abd-bayraklari-asildi/