Pendik IŞİD'in üssü mü oldu: Rakka'ya kalkan otobüsler, eğitim merkezleri...

Atatürk Havalimanı’ndaki IŞİD saldırısı İstanbul Pendik’teki vatandaşları tedirgin etti

Pendik IŞİD'in üssü mü oldu: Rakka'ya kalkan otobüsler, eğitim merkezleri...

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan kanlı saldırının ardından yapılan operasyonlarda tutuklanan 2 kişinin ve katliamcı ile telefonda konuşan müteahhitin Pendik Şeyhli mahallesinde oturduğunun belirlenmesi ilçede tedirginliğe yol açtı.

Sözcü Gazetesi’nden Özlem Güvemli’nin haberine göre, İstanbul’u kana bulayan 45 kişinin öldüğü Atatürk Havalimanı’ndaki hain saldırı sonrası yapılan operasyonlarda tutuklanan Rıca C. ve Levent U., Pendik’te Şeyhli Mahallesi’nde yaşıyor. Şüphelilerden havalimanı katliamcısı ile telefonda konuşan Rıza C., mahallede tanınan bir müteahhit. Diğer isim Levent U., ise işsiz bir genç.

Şeyhli Mahallesi Muhtarı Şemsettin Dağcan, Levent U.‘yu “Küçüklüğünden beri tanırım. Annesinin başı açıktır, muhafazakar bir aile değil. Ailesi ‘arkadaş kurbanı oldu’ diyor. Levent, babasının dükkanında çalışırdı bazen. Kendisini uzun süredir ortada görmüyorduk. İçine kapanık bir çocuktu, toplumdan uzak asosyal bir hali vardı. 4-5 ay önce kara çarşaflı biriyle evlendi. Ne böyle biriyle evlenmesini ne de IŞİD ile bağlantısının olmasını ummadığımız bir çocuktu” diye konuştu.

Eğitim merkezleri var

Pendik’teki asıl tehlikeli mahalle ise Kavakpınar. Mahallede; Tacikistan, Özbekistan, Dağıstan’dan gelen çok sayıda yabancı var. Mahalle sakinleri bir yıl kadar önce gelen bir fabrikada çalışan göçmenlerin derme çatma kulübe gibi bir yerde toplu halde kaldıklarını anlatıyorlar. Mahallede yeni inşa ettikleri son derece lüks bir apartman da eğitim merkezi olarak kullanılıyor. Mahalleli, üzerinde “Orta Asya Eğitim ve Kültür Derneği Pendik Temsilciliği” tabelası asılı binaya sabahın çok erken saatlerinde küçük yaşta sarıklı erkek çocuklar ve türbanlı kız çocuklarını girerken gördüklerini söylüyor. CHP’li Meclis Üyesi Tarık Balyalı da IŞİD’in başkent ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentine Pendik’ten otobüslerle militan taşındığı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.