Pelikan Dosyası’nda sıra Gökçek’te

Tayyip Erdoğan taraftarlarının dolaşıma soktuğu belirtilen Pelikan Dosyası’nın Twitter hesabından bu kez de İ. Melih Gökçek hakkında bir belge yayınlandı.

Pelikan Dosyası’nda sıra Gökçek’te

Ahmet Davutoğlu’nun yetkilerinin elinden alınmasının ardından Tayyip Erdoğan taraftarlarının dolaşıma soktuğu belirtilen Pelikan Dosyası’nın Twitter hesabından bu kez de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek hakkında bir belge yayınlandı.

Belgede, Osman Gökçek’in Bank Asya’da bulunan hesabı ile ABD’deki Bank of America, Chase Manhattan Bank, Great Western Bank ve Wells Fargo Bank isimli bankalar arasındaki hesap akışı görülürken, dekontta 2011 yılının Mart Nisan, Mayıs, Haziran ve Ağustos aylarına ilişkin para transferlerinin kayıtları bulunuyor.

Buna göre Osman Gökçek’in hesabında her ay 70 milyon dolarlık hareket izlenirken, toplamda 350 milyon dolarlık bir para transferinin olduğu görülüyor.

Daha öncesinde de Melih Gökçek’in Fettullah Gülen’le çekilmiş bir fotoğrafı aynı twitter hesabından yayınlanıp şunlar yazılmıştı;

melih-gökçek3

Pelikan Bildirisi adlı Twitter hesabında yayınlanan söz konusu belgeye referansla, belgenin İ. Melih Gökçek ve Fetullah Gülen cemaati arasındaki ilişkiyi ortaya koyduğu belirtiliyor.

Twitter’da Pelikan Bildirisi ve Melih Gökçek arasında geçen yazışma ise şu şekilde;

melih-gökçek

melih-gökçek1

melih-gökçek2