Paris'te kanlı saldırı: 'Tekbir' getiren saldırgan 2 kişiyi öldürdü!

Fransa'nın başkentinde yine IŞİD saldırısı yaşandı

Paris'te kanlı saldırı: 'Tekbir' getiren saldırgan 2 kişiyi öldürdü!

Paris’in kuzeybatısındaki Magnanville adlı banliyöde gece geç saatlerde yaşanan rehine krizinde saldırgan dahil 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Yvelines banliyösünde bulunan Magnanville kentinde evinden çıkan bir polis komiseri, 9 bıçak darbesiyle öldürüldü. Saldırgan daha sonra komiserin evine girerek eşi ve 3 yaşındaki oğlunu rehin aldı. Özel polis birliklerinin müdahalesi sonucu saldırgan geceyarısına doğru vurularak öldürüldü. Ölen polisin eşi de evde ölü bulunurken, 3 yaşındaki çocuk sağ kurtarıldı.

pariss

https://www.youtube.com/watch?v=BHFs6NA–b8

AFP’nin haberine göre saldırganın “Allah’u Ekber” diye bağırdığı ve IŞİD’e bağlılık yemini ettiği belirtiliyor.

Öte yandan IŞİD’in yayın organı Amaq’tan yapılan açıklamada da polisi ve eşini öldüren saldırganın IŞİD’ci olduğu duyuruldu.

Cumhurbaşkanı François Hollande, bu sabah 7:45’te güvenlik zirvesini toplayacağını açıkladı. Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada saldırının aydınlatılması için tüm olanakların seferber edileceği vurgulandı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, operasyon sonrası yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınadı. Açıklamada, polis memurunun ölen eşinin  İçişleri Bakanlığı’nda memur olarak çalıştığı bilgisi verildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henri Brandet de gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının arkasında yatan nedenlerin henüz belli olmadığını belirtti.