Paris saldırganı cihatçı yakalandı

13 Kasım 2015'te 130 kişinin öldürülmesine neden olan Paris saldırılarının faillerine dönük operasyon Belçika'da sürüyor.

Paris saldırganı cihatçı yakalandı

Belçika’nın Molenbeek kenti Belediye Başkan Yardımcısı Ahmed El Khannouss Federal Savcılığın Paris saldırganlarından Salah Abdeslam’ın yakalandığını teyid ettiğini bildirdi.

El Khannouss,  Abdeslam’ın bir bacağından yaralı olarak yakalandığını, kentte saklanan yanındaki diğer kişinin de halen arandığını ifade ederken polisin Molenbeek’te operasyonu sürdürdüğü belirtiliyor.

Molenbeek’in, 13 Kasım’da 130 kişinin öldürüldüğü saldırılardan bu yana aranan Abdeslam ve diğer saldırganlardan bazılarının yaşadığı bölge olduğu belirtilirken Salah Abdeslam ve kardeşi Brahim’in mahallede bar ve manav olmak üzere çeşitli işletmelere sahip olduğu, barın Paris saldırısından birkaç hafta önce uyuşturucu ticareti nedeniyle polis tarafından kapatıldığı belirtildi.

13 Kasım gecesi Paris’te konser salonu, stadyum, restoran ve barlara dönük cihatçı çete mensupları tarafından yapılan intihar ve silahlı saldırılarında 130 kişi öldürülmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.