“Panama Belgeleri’nin arkasında ABD var”

Siyasilere ve hükümetlere ait gizli belgeleri yayınlayan WikiLeaks, “tarihin en büyük ifşaatı” olarak adlandırılan “Panama Belgeleri”nin arkasında ABD'nin ünlü vakfı Soros olduğunu belirtti.

“Panama Belgeleri’nin arkasında ABD var”

Siyasilere ve hükümetlere ait gizli belgeleri yayınlayan WikiLeaks, “tarihin en büyük ifşaatı” olarak adlandırılan “Panama Belgeleri”nin arkasında ABD’nin ünlü vakfı Soros olduğunu belirtti.

WikiLeaks’in twitter hesabından paylaşılan bir mesajda, “#PanamaBelgeleri Putin saldırısı Rusya ve Sovyetler Birliği’ni hedef alan OCCRP (ABD Organize Suç ve Yolsuzluk İhbar Etme Projesi) tarafından hazırlandı ve USAID (ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı) ile Soros (Vakfı) tarafından finanse edildi” ifadeleri yer aldı.

WikiLeaks’in bir diğer twitter mesajında ise Washington’un “Panama Belgeleri” skandalını doğrudan finanse ettiği belirtilererek “OCCRP iyi işler çıkarabilir, ancak ABD yönetimi Putin’e yönelik #PanamaBelgeleri saldırısını doğrudan finanse ederek kendi erdemini ciddi anlamda baltalıyor.” ifadelerine yer veriliyor.