Pana Film'den "Kurtlar Vadisi Darbe" açıklaması: 17 Aralık'ı kastetmiştik

Pana Film'den, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde aldığı 'Kurtlar Vadisi: Darbe' alan adına ilişkin açıklama geldi.

Pana Film'den

Kurtlar Vadisi adlı mafya dizisiyle ‘ünlü’ olan Necati Şaşmaz’ın sahibi olduğu Pana Film’den, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde aldığı ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ alan adına ilişkin, aylar sonra açıklama geldi. Şirket’ten yapılan açıklamada, sözkonusu film adında kastedilenin “7 Şubat MİT krizi” ve “17-25 Aralık davaları” olduğu öne sürüldü.

Pana Film’in, çekeceğini duyurduğu “Kurtlar Vadisi Darbe” filminin marka tescilini ve web sitesini Mayıs ayında satın aldığı ortaya çıkmış, ardından “Pana Film, darbeyi önceden biliyor muydu?’ tartışması başlamıştı. Ancak bu arada, film için yapılan patent başvurusu da Türk Patent Enstitüsü tarafından reddedilmişti.

Pana Film’den yapılan açıklamada, alınan domain ile ilgili medyada yanıltıcı haberler çıktığı öne sürülürken, “15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde de FETÖ adlı hain yapılanmanın kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişimine gelinen süreçte gerçekleşen diğer darbe girişimlerini konu alan bir konseptti.” ifadeleri kullanıldı.

“7 Şubat MİT krizi ve 17-25 Aralık”

Dizinin, farklı televizyon kanallarında 13 yıl boyunca yayınlandığı hatırlatılan açıklamada, “15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde kamuoyunca da yakından takip edilen ve büyük ilgi duyulan 7 Şubat MİT krizi ve 17-25 Aralık’ta gerçekleştirilen hain saldırılar, hükumetimizin en üst makamlarınca ve devlet adamlarınca da ‘darbe’ olarak tanımlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

“Diğer darbe girişimleri”

Yanıltıcı yayın yapan medya organlarıyla hukuki yollarla mücadele edileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Toplumsal olaylardan esinlenerek hazırlanan Kurtlar Vadisi adlı dizi için, 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde de FETÖ adlı hain yapılanmanın kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişimine gelinen süreçte gerçekleşen diğer darbe girişimlerini konu alan bir konsepti içeren projemiz hazırlanmıştır. Bu kapsamda, içinde ‘Kurtlar Vadisi Suriye’ ve ‘Kurtlar Vadisi Terör’ adlı domainlerin de bulunduğu 208 farklı domainimiz gibi ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ domaini de alınmıştır. Ülkemizin meşru hükumetine ve devlet büyüklerimize karşı gerçekleştirilen hain kalkışmaların 15 Temmuz öncesinde de ‘darbe’ olduğu izahtan varestedir.”