Özgür Gündem soruşturması sonlandı: Yazarlara ağır hapis istemi!

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi hakkında açılan soruşturmada Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın da bulunduğu 9 kişiye ağır hapis cezaları isteniyor.

Özgür Gündem soruşturması sonlandı: Yazarlara ağır hapis istemi!

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin 9 yöneticisi ve yazarı hakkında oluşturulan iddianamede, aralarında gazetenin yayın danışma kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın da bulunduğu 9 isim hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 6,5 yıldan 17,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla 16 Ağustos’ta kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin 9 yöneticisi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı savcı Umut Tepe tarafından iddianame hazırlandı.

İddianamede aralarında soruşturma kapsamında tutuklu bulunan gazetenin Yayın Yönetmeni olan Bilir Kaya ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnal Kızılkaya ile Yayın Danışma Kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın da bulunduğu 9 gazeteci “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla suçlanıyor.