Özgecan’ı unutmayacağız!

Özgecan Aslan, bundan tam 1 yıl önce, Tarsus ilçesindeki okulundan evine dönmek üzere bindiği minibüste tecavüz girişimine direndiği için  vahşice katledildi. Ailesinin, geçtiğimiz yıl 11 Şubat’ta okuldan gelmesini bekledikleri kızları Özgecan’dan haber alamaması üzerine polise haber vermesiyle başlayan arama çalışmaları sonucunda trafik kontrolü yapan jandarma trafik ekipleri, durdurdukları minibüs içinde kan izlerini bulması  sonucunda Jandarma,... View Article

Özgecan’ı unutmayacağız!

Özgecan Aslan, bundan tam 1 yıl önce, Tarsus ilçesindeki okulundan evine dönmek üzere bindiği minibüste tecavüz girişimine direndiği için  vahşice katledildi.

Ailesinin, geçtiğimiz yıl 11 Şubat’ta okuldan gelmesini bekledikleri kızları Özgecan’dan haber alamaması üzerine polise haber vermesiyle başlayan arama çalışmaları sonucunda trafik kontrolü yapan jandarma trafik ekipleri, durdurdukları minibüs içinde kan izlerini bulması  sonucunda Jandarma, polis ile birlikte yaptığı çalışmada araçta bulunananlari gözaltına aldı.
Yakalanan Suphi Altındöken,  babası ile arkadaşının kendisine  yardım ettiğini söyleyerek genç kızı benzin döküp yakmaya çalıştıklarını, itiraf ettiler.

Cinayet duyulduktan sonra Türkiye kamuoyunda dikkat çekmiş ve büyük tepki oluşmuştu. Binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükumetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü.
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Tarsus’ta kaçırılması, alıkonulması, cinsel saldırıya uğraması ve hunharca katledilmesi olayının failleri 3 sanık, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen davanın üçüncü duruşmasında, en üst sınırdan ceza aldı.

19 yayındaki Özgecan’ın davası, sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya mal oldu. Kadına şiddetin simgesi haline gelen Özgecan, tüm kadın örgütlerini harekete geçirirken, katilleri olan 3 sanığa verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla da benzer davalarda emsal oldu.

Cinayetin yıl dönümü olan bugün ise bir çok kadın örgütü cinayeti kınarken, İKD, yaptığı açıklamada, “İlerici Kadınlar Derneği, kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor. Hem yasal olarak, hem gündelik hayatta kadınların uğradığı her tür ayrımcılığa karşı etkili bir şekilde yürütülecek mücadele, kadın düşmanlarının elini kolunu sallaya sallaya gezmesini, kadın katillerini meşrulaştıranların rahat rahat söz söylemesine engel olacaktır. Özgecan’ı unutmayacağız, kadın katillerine ve kadın düşmanlığına karşı kadınların örgütlü mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz.” sözlerine yer verdi.