ÖZEL HABER | İ. Melih Gökçek'ten yeni kazanç kapısı: Dul ve yetimler

İ. Melih Gökçek'ten skandal uygulama

ÖZEL HABER | İ. Melih Gökçek'ten yeni kazanç kapısı: Dul ve yetimler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İ. Melih Gökçek yönetiminde, yıllardır birçok garip, usülsüz ve halk düşmanı uygulamaya tanık oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda, su ve doğalgaz saatleri değişimi adı altında Ankaralı’ları her seferinde mağdur eden, otobüs bileti zamları ve yüksek fatura bedelleriyle canından bezdiren Gökçek, şimdi yeni numarasıyla gözünü dul ve yetimlere dikti.

Ankara’da birçok eve yollanan tebligatlar, muhtemelen nüfus idaresinden alınan kayıtlar temel alınarak, belediyeye yeni kaynak yaratmak için kullanılıyor. İlk abonelik vefat eden aile bireyine ait ise ve evde yaşayanlar hala o evde oturmaya devam ediyorlarsa, gönderilen tebligatlarla, “usulsüzlük” yapıldığı, başkasına ait abonelik kullanıldığı için yeni abonelik yapılması gerektiği, yeniden doğalgaz keşfi yapılması ve güvence bedeli olarak 484 TL ödenmesi gerektiği, 5 gün içinde bu para ödenmeyip, yeniden abonelik yaptırılmadığı taktirde, gazın kesileceği bildirilmiş.

ego-tebligat

Ödemeye gerekçe olarak, eski abonelerden, ilk abone oldukları zaman güvence bedeli tahsil edilmediği, o yüzden yeniden abone olunurken güvence bedelinin verilmesi gerektiği gösterilmiş.

Bazı saygısız belediye tahsilatçılarının yaşlı insanlara “siz ölseniz de güvence bedelini varisleriniz alır, satarlar evinizi parayı alırlar” gibi uygunsuz ifadeler kullanmaları, gişelerde sıra bekleyenleri çileden çıkartırken, isyan noktasına getirmiş.

Yalan söylemeyi gelenek haline getiren belediye, aşağıdaki belgede de görülebileceği gibi, Ankara’da doğalgaz ilk kullanıma başladığı yıllarda bile güvence bedeli tahsil ediyordu. 1993 yılına ait bu alındı belgesinde, o zamanın parasıyla 60.000 TL tahsil edildiği açıkça görülüyor.

baskent-gaz-odeme-alindi

Bunun da yanısıra, yeniden abone oldukları için, evlerin tesisatlarının da kontrol edileceği söylenmiş, bu yüzden de kış soğuklarının geri döndüğü bu günler seçilmiş. Tesisatlar değiştirilmediği halde, neden böyle bir uygulama yapıldığı ise muamma.

Herhangi bir borcu olmadığı ya da faturalarını düzenli ödediği halde, üstelik yasal mirasçısı olarak görülmelerine rağmen, binlerce Ankara’lı bugünlerde Başkentgaz bürolarını doldurmuş durumda.

Gelen tepkiler üzerine bu uygulamadan vazgeçilip geçilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.