Özel Haber | Haydarpaşa'da ağaç katliamı!

Haydarpaşa-Pendik banliyö trenindeki yenilenme çalışmaları sırasında Haydarpaşa-Söğütlüçeşme istasyonları arasındaki bütün ağaçlar kesildi.

Özel Haber | Haydarpaşa'da ağaç katliamı!

Son seferinin 19 Haziran 2013 tarihinde yapılmasının ardından kapatılan Haydarpaşa-Pendik arasındaki banliyö tren hattının, 2015 yılının Haziran ayında tekrar hizmete açılacağı söylenmesine rağmen, alanın hala inşaat halinde durduğu görüldü. Yenileme projesi kapsamında hat üzerinde bulunan ve birçoğu tarihi eser statüsünde olan istasyonların da restore edileceği söylenmesine rağmen, geçtiğimiz yıl basında Göztepe İstasyonu’nun yıkılacağına dair haberler çıkmıştı.

Çalışmalarda gelinen son duruma baktığımızda ise, Haydarpaşa-Söğütlüçeşme istasyonları arasında bütün ağaçların kesildiği görülüyor. İlk fotoğraf Haziran 2015 yılına aittir. Ağaçların kesildikten sonraki görüntü Şubat 2016’ya aittir.

2013 yılında kapatılıp, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, hattaki raylar söküldü. Yapımı 24 ay olarak planlanan ve Anadolu Yakası’nda Söğütlüçeşme’ye dek yenilenecek olan banliyö hattının 2015 yılının Haziran ayında tekrar hizmete açılması planlanırken, yenileme projesi kapsamında hat üzerinde bulunan ve birçoğu tarihi eser statüsünde olan istasyonların da restore edilmesi söyleniyordu.