Öyle değil Bay Başbakan: Davutoğlu cihatçı teröristlerini Maraş ve Stalingrad direnişçilerine benzetti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'ye göbekten bağlı rejimler tarafından desteklenen Suriye'deki cihatçı kiralık teröristleri yurtlarını savunan Kurtuluş Savaşı'ndaki Maraş ve Büyük Anayurt Savunması'ndaki Stalingrad direnişçileriyle bir tuttu.

Öyle değil Bay Başbakan: Davutoğlu cihatçı teröristlerini Maraş ve Stalingrad direnişçilerine benzetti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD’ye göbekten bağlı rejimler tarafından desteklenen Suriye’deki cihatçı kiralık teröristleri yurtlarını savunan Kurtuluş Savaşı’ndaki Maraş ve Büyük Anayurt Savunması’ndaki Stalingrad direnişçileriyle bir tuttu.

Ahmet Davutoğlu, destek verdikleri cihatçı çeteleri överken “Halep’in bu direnişi Kahramanmaraş’ın direnişi gibidir bizim için. Stalingrad direnişi gibidir” ifadelerini kullanarak tarihe büyük bir saygısızlık yaptı.

Mardin’de açıkladığı 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı’nı değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de destek verdikleri cihatçı çeteleri överken garip benzetmeler kullanırken parayla kiralanan cihatçı katilleri yurtlarını savunan insanlarla bir tutarak tepki aldı.

Davutoğlu, Halep’te Suriye ordusu ile muhalifler arasındaki çatışmalara ilişkin, ‘Halep’in bu direnişi Kahramanmaraş’ın direnişi gibidir bizim için. Stalingrad direnişi gibidir. Halep direniyor. Ve bütün dünyanın gözü önünde kahramanlık destanı yazıyor’ ifadelerini kullandı.