Osmaniye'de katliam gibi kaza: 6'sı öğrenci 14 kişi yaşamını yitirdi

Osmaniye’de öğrencileri taşıyan otobüsün sulama kanalına düşmesi sonucu en az 14 kişi hayatını kaybetti

Osmaniye'de katliam gibi kaza: 6'sı öğrenci 14 kişi yaşamını yitirdi

Osmaniye’de geziden dönen öğrencileri taşıyan otobüs, sürücüsünün direksiyon kabiliyetini yitirmesi sonucu Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalına düştü. Kazada 6’sı öğrenci 14 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda öğrenci de yaralandı.

Hatay’dan gezi için Osmaniye’deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’na gelen öğrencilerin içinde bulunduğu otobüs, dönüş yolunda kaza yaptı. Cevdediye Kasabası yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs sulama kanalına devrildi. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesilirken, 14 kişinin cesedine ulaşıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2’si hayatını kaybetti.

Ölü sayısı 14’e yükseldi

Kazadan sonra ekiplerin sulama kanalında yaptıkları araştırmada 1 cesede daha ulaşıldı. Bununla birlikte kazada ölü sayısı 14’e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi. Ölenlerden 3’ünün kız, 3’ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Vali Al’dan açıklama

Osmaniye Valisi Kerem Al gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Gezinin 5 Temmuz İlkokulu’nun resmi bir etkinliği olmadığını kaydeden Vali Al, öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti.

Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil’i arayarak yardım istedikleri belirtti.