Ordu'da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi kayıp

Ordu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle can kayıpları yaşandı

Ordu'da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi kayıp

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu’da dün yaşanan sel felaketi sırasında Perşembe ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

Saatte metrekareye düşen 300 kilogram yağış sonucu 4 ilçeyi kapsayan bir sel felaketi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, dün akşam yenilenen sel felaketi sırasında 2 kişinin Perşembe ilçesinde vefat ettiğini bildirdi.

proxy (1)

‘Perşembe ve Fatsa’da hasar büyük’

Ordu AFAD Müdürü Osman Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Temmuz gecesi itibarıyla bölgede aşırı yağış uyarısı geldiğini hatırlatarak, “Ondan sonra tüm birimler olarak harekete geçtik. Peşinden de bu yağış geldi. 4 Temmuz gecesi başlayan yağış 5 Temmuz’da daha da şiddetlenerek 6 saatte yaklaşık 158 kilogram yağış düştü. Özellikle Perşembe ve Fatsa ilçemizde büyük hasarlar oluştu.” dedi

Hasarların özellikle işyerlerinde, köprü ve yollarda oluştuğunu ifade eden Işık, “Dün can kaybımız yoktu. Sadece Perşembe ilçemizde mahsur kalma vardı. Ekiplerimiz bu mahsur kalanlara müdahale ettiler. Bu kişileri enkaz altından sağ salim çıkardık” değerlendirmesinde bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=_HKf4sSc7tc

Bir vatandaş kayıp

Işık, Perşembe ilçesinde geceden beri şiddetli yağmurun devam ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

“Tarlacık mahallemizde bir heyelan oldu. Heyelan bir evimizin üzerine geldi. Bu evde 3 kişi mahsur kalmıştı. Şu anda ekiplerimiz bölgede çalışmaya devam ediyorlar. Ekiplerimiz, buradan bir bayan vatandaşımızı ölü olarak olarak çıkardılar, 2 vatandaşımıza da yaralı olarak ulaştılar. Bu yaralılar sağlık ekiplerimize teslim edildi. Bunun dışında da yine Perşembe ilçesi Yumrutaş mahallemizde yine bir ihbar geldi bize. Bir vatandaşımızın tarım arazisine giderken sele kapıldığıyla ilgili. Bu ihbar üzerine ekiplerimizi o bölgeye gönderdik. Çalışmalar o bölgede devam ediyor.”