'Orada Erdoğan var yandan geç'

Cumhurbaşkanlığına ait yazlık konutun bulunduğu Gökova Körfezi’ndeki tüm yatların yeri değiştirildi.

'Orada Erdoğan var yandan geç'

Cumhurbaşkanlığına ait yazlık konutun bulunduğu Gökova Körfezi’ndeki Okluk Koyu ile İngiliz Limanı ve Değirmenbükü mevkiindeki tüm yatlar, Sahil Güvenlik ekiplerinin kontrolünde herhangi bir gerekçe gösterilmeden yer değiştirdi.

Mavi tur teknelerinin uğrak yerleri arasında olan İngiliz Limanı, Okluk ve Değirmenbükü koyları, gece saat 02.00’den itibaren Sahil Güvenlik ekiplerinin denetiminde boşaltıldı.

Koylarda bulunan tekne sahipleri kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını, ekiplerin Valilik emriyle yer değiştirilmelerinin istediğini belirttiğini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı konutunun da bulunduğu Okluk Koyu ile İngiliz Limanı ve Değirmenbükü Mevkii’ndeki yatların yerlerinin neden değiştirildiği konusunda açıklama yapılmadı.

gokova-korfezi-cumhurbaskanligi

Yapımını eski cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın istediği yazlık konut 1989’da inşa edilmişti. Özal’dan sonra bilindiği kadarıyla hiçbir cumhurbaşkanı uğramadı, bu nedenle konut kamuoyunda da pek bilinirliğe sahip değil. 230 metrekareden oluşan yazlık köşkü küçük bir askeri birlik koruyor.