Önü kesilemeyecek Yozgat'ın ilk büyük atılımı

"Yozgat'ta Okumayan Kalmasın Projesi" kapsamında kahvehanelerde kütüphane oluşturulması için çalışma başlatıldı.

Önü kesilemeyecek Yozgat'ın ilk büyük atılımı

“Yozgat’ta Okumayan Kalmasın Projesi” kapsamında kahvehanelerde kütüphane oluşturulması için çalışma başlatıldı.

Yozgat Belediyesi ile Lokantacılar ve Kahvehaneciler Odası’nın hazırladığı ”Yozgat’ta Okumayan Kalmasın Projesi” kapsamında kahvehanelerde kütüphane oluşturulmaya başlandı.

Pilot seçilen bir kahvehanede oluşturulan kütüphanede kitap okuma etkinliğine katılan Belediye Başkanı Kazım Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk gelenek ve kültüründe kahvehanelerin daha önceki isminin kıraathane olduğunu söyledi.

Kütüphaneler Haftası olması nedeniyle Lokantacılar ve Kahvehaneciler Odası ile kıraathane çağrışımını yeniden ortaya çıkarmak istediklerini belirten Arslan, şöyle devam etti:

“Kıraathanelerin asli vazifesini de vatandaşlarımıza hatırlatmak üzere Yozgat’taki bütün kahvehanelerde kütüphane uygulaması başlattık. Burada niyetimiz okumayı teşvik etmektir. Bilhassa da gençlerimizin okumaya teşvik edilmesidir. Bu noktada kahvehane sahiplerinden de ricamız bu işi sahiplenmeleridir. İnsanlarımıza okumayı teşvik edici ve hatırlatıcı bir takım faaliyetler yapmalarıdır. Buralara gelen insanlara çay verirken yanında da bir tane kitap, dergi, gazete gibi bir şeyler koysunlar ki insanlara tekrar okuma alışkanlığını kazandırabilelim.”

Lokantacılar ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Eyüp Coşgun da proje kapsamında kentte bulunan bütün kahvehanelere kütüphane kurmak için çalışma başlattıklarını anlatarak, ”Bugün pilot olarak seçmiş olduğumuz bir kahvehane de bu uygulamaya start verdik. Bu sayede kahvehaneye gelen vatandaşlarımız da boş vakitlerini kitap okuyarak geçirme fırsatı bulacaklar. Böylece okuma alışkanlığı da kazandırılmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Arslan ve Coşgun, daha sonra kahvehaneye gelenlerle birlikte bir süre kitap okudu.