Önemli iddia: IŞİD Karkamış karşısında yığınak yaptı

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Cerablus bölgesinde IŞİD’in mühimmat ve silah yığınağı yaptığı, saldırı hazırlığında bulunduğu iddia edildi.

Önemli iddia: IŞİD Karkamış karşısında yığınak yaptı

Kilis’e Katyuşa roketleriyle saldıran IŞİD’in, Gaziantep bağlı sınır ilçesi Karkamış’a yönelik de saldırı hazırlığı yaptığı, teröristlerin eylem için Türkiye’ye geçiş yapabileceği istihbaratı alındı.

Hedef kamu kurumları

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, son dönemlerde Kilis’e yönelik IŞİD’in roketli saldırılarından sonra bölgede istihbarat ve güvenlik çalışması yapıldı. İstihbarat birimlerinin Suriye’deki yerel unsurlardan da elde ettiği bilgiler doğrultusunda hazırlanan rapor, ilgili kurumlarla paylaşıldı. Yapılan değerlendirmede, Carablus-Çobanbey ve Azez sınır hattını kontrol eden IŞİD’in, Türkiye’ye yönelik bilinçli ve hedef gözeterek Katyuşa roketleri attığı, özellikle devlet kurumlarını hedef seçtiği kaydedildi.

Sıkışan IŞİD sınıra yöneldi

Raporda, YPG’nin IŞİD’in kontrolündeki Carablus’a ilerlediği, Suriye ordu güçlerinin ise El Bab’a kadar dayandığı, IŞİD’in kontrolündeki bölgeye 6 kilometre yaklaştığı değerlendirildi. Bölgede sıkışan IŞİD’in Türkiye sınırına yöneldiği, bu amaç doğrultusunda kontrolündeki Carablus-Çobanbey bölgesine mühimmat, silah yığınağı yaparak saldırı hazırlığında bulunduğu kaydedildi. Kilis’e yönelik saldırıların ardından IŞİD’in Gaziantep’in Karkamış ilçesine yönelik roketli ve silahlı saldırılarının olabileceği, bu nedenle söz konusu sınıra yakın yerleşim birimlerinin tehdit altında olduğu vurgulandı.

En büyük risk Menbic bölgesinde

Türkiye’nin kırmızı çizgisi olarak değerlendirdiği Carablus-Menbic ve El Bab hattında en büyük riskin ise Menbic’de yaşandığı değerlendirildi. Bu bölgede artacak çatışmalarla birlikte yeni göç dalgasının olacağı da ifade edildi. Raporda, IŞİD’in sınırdaki illere (Kilis, Gaziantep, Hatay) yönelik eylem planladığı, bu noktada canlı bomba, bombalı eylem için de örgüt unsurlarını Türkiye’ye geçirmeye çalıştığı istihbaratına yer verildi.