'Öldürülmeseydi, bugün mezun olacaktı'

Haziran Direnişi'nde polis ve faşistlerce dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz yaşasaydı bugün mezun olacaktı.

'Öldürülmeseydi, bugün mezun olacaktı'

Haziran Direnişi döneminde Eskişehir’de polis ve faşist gruplar tarafından darp edilmesi sonucu 19 yaşında öldürülen Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ali İsmail Korkmaz yaşasaydı bugün mezun olacaktı.

Korkmaz’ı unutmayan sınıf arkadaşları, Haziran Direnişi’nin başlangıcı kabul edilen 31 Mayıs’ın 3’üncü yıl dönümünde Ali İsmail’in fotoğrafını ve üzerinde “Eğer öldürülmeseydim bugün mezun olacaktım” yazılı pankartı taşıdı.

‘Ali İsmail korkmaz ölümsüzdür!’ şeklinde slogan atan kitle, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından yanlarında getirdikleri kepleri heykelin önünde havaya fırlattı.
Grup adına konuşan bir genç, “Ali İsmail öldürülmeseydi bugün mezun olacaktı. Okulunun mezuniyet listesinde Ali İsmail Korkmaz’ın adı var, ancak karşısında imzası yok. Çünkü Ali İsmail’i öldürdüler. Ali’nin atamadığı mezuniyet kepini biz atıyoruz” dedi.

Karanfil bıraktılar

Gençler daha sonra Ali İsmail Korkmaz heykelinin avuçlarına kırmızı karanfil bıraktıktan sonra, aynı cadde üzerinde bulunan Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde Emek ve Demokrasi güçleri tarafından Gezi Parkı protestolarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen eyleme katıldı.
Burada toplanan yaklaşık 200 kişi, ‘Diktatörlüğe değil, demokrasi için daha fazla Gezi, daha fazla direniş’ yazılı pankart açtı.