Okul yönetiminden tuhaf açıklama: İdam ipi değil izci düğümü

İstanbul 'da ilkokul öğrencilerinin ellerinde idam urganlarıyla poz verdiği fotoğrafa, okul yönetiminden tuhaf bir açıklama geldi.

Okul yönetiminden tuhaf açıklama: İdam ipi değil izci düğümü

İstanbul Başakşehir’de ilkokul öğrencilerinin ellerinde idam urganlarıyla poz verdiği fotoğrafa, okul yönetiminden tuhaf bir açıklama geldi. Okul yönetimi öğrencilerin sözkonusu fotoğrafta “izci düğümü” gösterdiklerini öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, öğrencilerinin eline urgan veren öğretmeni TBMM’ye taşıdı. İlgezdi, TOKİ Başakşehir Osmangazi İlkokulu’ndan konuyla ilgili, “Sanıyorum izci düğümü çalışması yapmışlar. Fotoğrafı yanlış yorumlamak amacını aşmak olur” açıklaması yapıldığını söyledi.

İstanbul’da gerici İHH örgütünde görevli olduğu öğrenilen Aydın Erekmen adlı bir öğretmen, öğrencilerinin eline urgan vererek çektiği fotoğrafı “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe… Başkaaaan…! Adalet istiyoruz” notuyla kişisel Facebook hesabından paylaştı. Erekmen, fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından paylaşımını sildi.

“İzci düğümü yapmışlar”

Tepkilere neden olan bu paylaşım siyasetin de gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. İlgezdi, önergesinde, konuyla ilgili soruşturma başlatıp ve adı geçen öğretmeni çocuklardan uzak tutması gereken okul yönetiminin “Sanıyorum izci düğümü çalışması yapmışlar. Fotoğrafı yanlış yorumlamak amacını aşmak olur” şeklinde açıklama yaptığını belirtti.

Fotoğraf kadar müdür yardımcısının yaptığı açıklamada aynı şekilde trajik olduğunu kaydeden İlgezdi, “Laik, çağdaş ve bilimsel eğitimden uzaklaşarak çocuklarımızı teslim ettiğiniz bu öğretmenleri korumak yerine derhal hakkında işlem başlatmalı ve görevine son verilmelidir. Çocukları böylesine bir fotoğraf karesinin içinde görmek bu ülke için yeni bir utanç demektir” dedi.

Bakan Müezzinoğlu’ndan açıklama

Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “CHP Grup Başkanvekilimizin ifade etiği, yanılmıyorsam İstanbul Başakşehir’deki bir okuldaki bir öğretmenin 10-12 yaşlarındaki çocuklara yaptığı uygulama eğer şayet doğruysa —biz bunu şu anda duyuyoruz- bunu tasvip etmek mümkün değil. Kesinlikle kınıyoruz ve bu anlamda gerekli incelemeleri başlatan Milli Eğitim Bakanı’mızdan ve yetkililerden de gerekli bilgiler alındıktan sonra Meclis’imizi tekrar bilgilendiririz” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2016/12/13/bir-akp-turkiyesi-fotografi-ogretmen-ilkokul-cocuklarinin-ellerinde-idam-ipi-verdi/