Türkiye yeni yıla OHAL'le girecek!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, OHAL'in 3 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Türkiye yeni yıla OHAL'le girecek!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından basın açıklaması yaptı.

Kurtulmuş açıklamasında OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla ilgili TBMM’de dört partinin katılımıyla komisyon kurulacağını açıkladı.

Kurtulmuş ayrıca OHAL’in 90 gün süreyle uzatıldığını açıkladı. Buna göre, OHAL kararı 19 Ekim günü gece yarısında yenilenerek, 2017 Ocak ayı ortasına değin sürecek.

İşte Kurutlmuş’un açıklamalarından satırbaşları:

30 Belediyeye kayyum

FETÖ mensubu olduğu özellikle PKK mensubu olduğu için yerlerine vekil atanan 30 belediye vardır. Bu belediyelerin her birisi ya teröre verdikleri destek dolayısıyla bir kısmı da FETÖ irtibatı dolayısıyla görevden alındılar. Eğer ihtiyaç duyulursa terör örgütleriyle irtibatlı olduğu ortaya konulan belediye başkanları hakkında da gerekli kararlar alınır. Türkiye’nin teröre karşı vermiş olduğu işin bir sonucudur. Bunu keyifle zevkle yapıyoruz demiyoruz. Hükümetimiz terörle mücadele bakımından tereddüt etmez.

Gülen’in iadesi

Bakanlar Kurulu’nda dört bakanlığımız sunumlarını gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığımız FETÖ, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede gelinen tabloyu takdim etti. Gerekli düzenlemelerin neler olacağı konusunda görüşlerini paylaştı. Adalet Bakanlığımız çeşitlik konularla ilgili gelişmeleri taşımıştır. Cezaevlerindeki durumun gözden geçirilmesi, darbecilerin yargılanması ve FETÖ lideri FETO’nun Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili yaptılan çalışmalar. Dört dosya Feto’nun iadesiyle ilgili ABD’ye sunuldu. 15 Temmuz’dan sonra tutuklama talebiyle ilgili dosya 10 Eylül’de takdim edildi. ABD’li yetkiler de dosyanın alındığını 23 Eylül’de bildirdi. Türkiye 15 Temmuz’da darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmıştır. Bu örgütün başındaki kişi Feto’dur. Bu kişinin Türkiye’ye iadesiyle ilgili olarak ABD makamlarının sorumluluğunu yerine getirmesi için görüşmeler yapılıyor.

20 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanlığımızın Ekim ayının 9’unda 20 bin öğretmeni daha alacağını ifade etmek isterim. Bu öğretmenlerimizin kalkınmada birinci derecede öncelikli yerlere atanacaklar.

OHAL uzatıldı

Bakanlar Kurulumuzda ele alınan konulardan birisi, 21.08 tarihinde yürürlüğe giren ve 19 Ekim’de sona erecek OHAL’in ikinci kere uzatılması ve 19 Ekim günü gece yarısı 01.00’de yenilenmesi kararıdır. Bakanlar Kurulumuz da tavsiye kararına uyarak 90 günlük süreyle uzatma kararı almıştır.