Öğrenciye çirkin teklif: Boğaziçi'ne girmenin yolu yatağımdan geçer!

Özellikle üniversite sınavı öncesi gündeme düşen taciz iddialarıyla çalkalanan Özel Alakent Temel Lisesi öğrencilerinin okuldan ayrılmak için başvuruda bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Öğrenciye çirkin teklif: Boğaziçi'ne girmenin yolu yatağımdan geçer!

usakyasam.com sitesinde yer alan habere göre, Uşak’ta Özel Alakent Temel Lisesi’nin kurucu ortaklarından biri 2 kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla savcılığa şikayet edildi. Savcılık soruşturması 4 aydır devam ederken Yasin Ç. Geçtiğimiz hafta kayıplara karıştı. İddialara göre Yasin Ç. bir çok kız öğrenciye cinsel tacizde bulundu. 

Uşak‘ta  yaşanan olayın başlangıcı Aralık ayına dayanıyor. 2015 Yılı Aralık ayında Yasin Ç.’nin kendisini taciz ettiğini iddia eden bir genç kız durumu ailesine anlattı. Bunun üzerine aile, Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracatta bulunarak Yasin Ç. hakkında taciz suçlamasıyla şikayette bulundu. İfadesi alınan genç kız 12-13 arkadaşının daha isimlerini vererek onlarında Yasin Ç.  tarafından taciz edildiğini ancak onların ailelerinden korktukları için şikayette bulunamadıklarını anlattı. Bunun üzerine gözaltına alınan Yasin Ç. suçlamaları kabul etmedi ve savcılık tarafından serbest bırakıldı. Yasin Ç. kurucusu olduğu belirtilen Özel Alakent Temel Lisesi’ndeki görevine dönerek çalışmaya devam etti.

“Boğaziçi’ne girmenin yolu yatağımdan geçer”

Ancak geçtiğimiz 15 gün içinde  Milli Eğitim müfettişleri de olayı araştırmak için okula geldiler ve soruşturmada öğrencilerin tek tek ifadelerini almaya başladılar. Soruşturmada bir genç kızın daha taciz nedeniyle şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Olayın üzerine paniğe kapılan Yasin Ç.’nin, öğrencilerine “Ben kanser oldum kendinize iyi bakın” diyerek izini kaybettirdiği belirtildi. İddialara göre Yasin Ç. yıllardır bir çok öğrenciye tacizde, cinsel istismarda bulundu. Ancak öğrenciler ailelerinden korkusundan şikayette bulunmadı.

Yasin Ç.’nin bir çok öğrencisini evinde misafir ettiği bazı öğrencilere “Boğaziçi’ne girmenin yolu benim yatağımdan geçer” diyerek öğrencilerine tacizde bulunduğu konuşuluyor.

Öğretmen bile değil 

Yasin Ç.’nin öğretmen olmamasına rağmen yıllardır özel dershanede ders verdiği ortaya açıktı. Yasin Ç.’nin aslında lise mezunu olmasına rağmen kendisini ODTÜ mezunu gibi tanıttığı yine gelen iddialar arasında. Yıllarca Alakent Dershanesi’nin sahipliğini yapan Yasin Ç.’nin dershanelerin kapatılma sürecinde ekonomik olarak zor duruma düştüğü için Uşak’ın tanınmış simalarından iki kişiyi de ortak ettiği ve dershaneyi liseye çevirdiği belirtildi.

Özellikle üniversite sınavı öncesi gündeme düşen taciz iddialarıyla çalkalanan Özel Alakent Temel Lisesi öğrencilerinin okuldan ayrılmak için başvuruda bulunduğu gelen bilgiler arasında.