Öğrencilere idam ipi veren öğretmenin avukatlığında da gecikmediler

Gerici Yeni Akit, öğrencilerinin eline idam ipi tutuşturup fotoğraf çektiren öğretmeni savunmakta da geç kalmadı.

Öğrencilere idam ipi veren öğretmenin avukatlığında da gecikmediler

Gerici ve kışkırtıcı yayıncılığıyla bilinen Yeni Akit, öğrencilerinin eline idam ipi tutuşturup fotoğraf çektiren öğretmeni savunmakta da geç kalmadı.

İstanbul Beşiktaş’taki kanlı saldırılarının ardından, Başakşehir’deki bir ilkokulda öğrencilerinin eline idam ipi veren öğretmen, sınıfta çektiği fotoğrafı “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe… Başkaaaan…! Adalet istiyoruz” notuyla kişisel Facebook hesabından paylaşmış, skandal olay kısa sürede medyanın da gündemine oturmuştu.

Cihatçılara çetelere desteği ile bilinen İHH adlı gerici kuruluşun da görevlisi olduğu ortaya çıkan öğretmenin sınıftaki akıl almaz uygulaması Meclis’e taşındı. CHP’li vekiller, ‘idam’cı öğretmenin açığa alındığını açıkladı.

Ancak Akit gazetesi ise haberi “Öğretmen ve öğrencilerin ‘idam’ talebi sol medyayı rahatsız etti” diye vererek, skandal haberi duyuran yayın kuruluşlarını “PKK destekçisi” olmakla suçladı.

‘Gazete’ haberinde, ‘halkın büyük çoğunluğu idam talebinde bulunduğunu’ öne sürerken, ‘öğrenci ve öğretmenlerin bu talebi dillendirmesinin son derece doğal olduğunu vurgulayan öğrenci velilerinin olduğunu’ iddia etti. Ancak gerici gazetenin haberinde, bu velilerin kimler olduklarına ya da konuyla ilgili görüşlerine dair bir bilgi bulunmuyor.