Of Belediye Başkan Vekili: Erkeklerin kadınlardan öğrenecek bir şeyi yok

Trabzon'un Of ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir projenin sunumunda AKP'li Of Belediye Başkan Vekili'nin kadın düşmanlığı damga vurdu.

Of Belediye Başkan Vekili: Erkeklerin kadınlardan öğrenecek bir şeyi yok

Trabzon’un Of ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir projenin sunumunda AKP’li Of Belediye Başkan Vekili’nin kadın düşmanlığı damga vurdu.

Trabzon Müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz’ın konuşmasına, “Sen kimsin bize vaaz veriyorsun” diye müdahale eden AKP’li Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu’nun mikrofonun sesini kapattı, salonun şalterini indirtti. Başbakan Davutoğlu’na durumu aktaracağını söyleyen Başkan Vekili kendisini “Temelde bayan olduğu için tepki gösterdim. Bayanların konuşacağı yer vardır. Erkeklerinde konuşacağı yer vardır” diye savundu.

Of belediye başkan vekilinden konuşmacı kadına müdahale

Yerel gazete Günebakış’tan Aydın Grlleci ve Enis Yıldırım’ın haberine göre, Proje kapsamında Trabzon İl Müftülüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmanın Of ayağı, şaşırtıcı bir olaya sahne oldu.

Of Belediye Başkanlığı’na ait toplantı salonunda din adamlarıyla yapılan toplantının ilk konuşmacısı, Ayşe Yılmaz’dı. Yılmaz konuşmasını sürdürürken, sırada ön sırada oturan Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, “Sen kimsin bize vaaz veriyorsun. Bu kadın nereden çıktı. Bu ne iş. Erkekler kadınlardan vaiz mi alırmış? Bizim kadınlardan alacağımız eğitime ihtiyacımız yok” diye bağırdı.

Bununla da yetinmeyen Başkan Vekili, Ayşe Yılmaz’ın kullandığı mikrofonunu kapadı, salondan çıktı. Daha sonra salona gelen belediye görevlileri se ışıkları söndürdü . Bu sırada salonda bulanan bir çok din görevlisini de salonu terk etiği öğrenildi.

Alireisoğlu daha önce de, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yönelik ağır eleştirileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu için de, “AKP’li değil, dışarıdan geldi” şeklindeki tepki göstermekten dolayı AKP tarafından uyarı cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Pişkince kendisini savundu

Olayla ilgili açıklama yapan Alireisoğlu, müftülük görevlisini “kadın olduğu için konuşturmadığını” kabul etti ve şöyle dedi: “Tepki göstermemin sebebi ortadadır. Başbakana olayı taşıyacağım. Bayanın konuşmasından rahatsız oldum. Temelde bayan olduğu için tepki gösterdim. Bayanların konuşacağı yer vardır. Erkeklerinde konuşacağı yer vardır. Bu telefonla konuşulacak iş değil. Aklınla o konuyu tartabilirsin”

Başkan Vekli, “Kadınlar nerede konuşur” sorusuna “Geleceksin makamıma anlatacağım sana, dinleyeceksin beni, kadının nerede konuşacağını” karşılığını verdi.