Ödüllü yönetmen: İsrail hükümeti "faşist"

Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Panorama İzleyici Ödülü'nü kazanan İsrailli yönetmen Udi Aloni, İsrail hükümetine 'faşist' dedi.

Ödüllü yönetmen: İsrail hükümeti

Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Panorama İzleyici Ödülü’nü kazanan İsrailli yönetmen Udi Aloni, İsrail hükümetine ‘faşist’ dedi.

İsrail TV kanalı Channel 10’un haberine göre Aloni, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i İsrail’e verdiği askeri desteği durdurmaya çağırdı.

Bu açıklamanın tartışma yaratması ardından Channel 10’a yeni bir açıklama yapan Aloni, ‘yorumlarının sevdiği ülkesine değil İsrail hükümetine karşı olduğunu’ söyledi. Aynı zamanda İsrail’deki Meretz partisi lideri Şulamit Aloni’nin oğlu olan Aloni, “Nefret yayan başbakanın tersine benim filmim aşk ve bir arada yaşama fikrini yayıyor” dedi.

Aloni’nin filminin İsrail Kültür Bakanlığı’ndan maddi destek aldığı belirtilirken, aşırı sağcı Kültür Bakanı Miri Regev Aloni’nin açıklamalarına büyük tepki gösterdi. Regev “İsrail, ülkeye iftira atan filmlere maddi destek sağlamaması gerekiyor” dedi.

İsrail’de geçen yıl aralarında ülkenin önde gelen oyuncu ve yönetmenlerinin yer aldığı 3 binden fazla sanatçı, Regev’in politikalarına karşı bir imza metni yayımlamıştı.