ODTÜ'de OHAL ilanı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi, üniversiteye bağlı alanlarda bugünden itibaren güvenlik tedbirlerinin 'bir üst seviye'ye çıkarılacağını duyurdu.

ODTÜ'de OHAL ilanı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), üniversiteye bağlı alanlarda bugünden itibaren güvenlik tedbirlerinin ‘bir üst seviye’ye çıkarılacağını duyurdu.

ODTÜ Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, ‘Türkiye ve Ankara genelinde ve üniversiteler özelinde güvenlik hassasiyetleri oluşabileceğinin değerlendirilmesi’ nedeniyle genel güvenlik tedbirlerinin arttırılacağı vurgulanırken, bu kapsamda 17 maddeden oluşan açıklama yapıldı. Açıklamada, öğrencilerin birinci derece yakınları dışında olanların üniversiteye bağlı yerleşkelere girişinin yasaklanmasından, yabancı araç girişlerinin ‘taşıt pulu’ edinilmesi şartıyla yapılabilecek olmasına ve üniversite kütüphanesinin kullanım izninin keyfi olarak kısıtlanabilmesine değin bir dizi ‘önlem’ dikkat çekiyor.

ODTÜ’de 11 Kasım’dan (bugün) itibaren geçerli olacak yeni ‘sıkıyönetim’ yasasına ilişkin yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Mensuplarımız,

Ulkemiz ve Ankara Ili genelinde ve Universiteler ozelinde guvenlik hassasiyetlerinin olusabilecegi degerlendirildiginden 11 Kasim 2016 tarihinden itibaren Universitemiz yerleskesinde gecici bir sure icin genel guvenlik tedbirleri bir ust seviyeye cikarilacaktir.

Yerleskeye giris ve cikislarinizda yapilabilecek kontrollerdeki surenin dikkate alinmasi gunluk calisma planinizi kolaylastiracaktir.

Asagida belirtilen hususlarin uygulanmasi konusunda giris kapilarinda ve yerleske icerisinde gorevli personele yardimci olunmasi icin geregini bilgilerinize sunarim. Anlayis ve isbirliginiz icin tesekkur ederiz.

Saygilarimla
Doc. Dr. Turker Ozkan
Genel Sekreter Vekili
1. Tum tasit pulu olan araclarda kimlik kontrolu yapilacaktir. (akademik ve idari tasit pulu olan araclar dahil) Universitemizle ilgili kimlik karti gosteremeyen kisilerin yerleskeye girisine izin verilemeyecektir. Ancak kimlik karti olmayan Universite personelimizin 1. derece yakinlarinin Ic Hizmetler Mudurlugune https://cardinfo.metu.edu.tr/ adresinden basvuruda bulunmasi halinde kimlik karti verilebilecektir.

2. Yerleskeye ziyaretci olarak gelen kisilerin akademik ve idari personelimiz tarafindan onceden giris kapilarina dâhili hat telefon ile veya https://metupass.metu.edu.tr adresinden bildirilmesi durumunda kimlik karsiliginda gunluk misafir kartiyla girisine izin verilecektir. Kapilara bildirilmeyen ziyaretcilerle ilgili giris kapilarindan ziyaretine gelinen kisi telefonla ayrica aranmayacaktir.

3. Ogrenci ziyaretcilerinin (birinci derece yakini anne-baba-kardes-es) ogrenci yaninda olmasi kosuluyla kimlik karsiliginda gunluk misafir karti ile girisine izin verilecektir.

4. Diger universitelerin akademik personeline kimlik karsiligi (nufus cuzdani/ehliyet) gunluk misafir kartiyla giris izin verilecektir.

5. Kutuphane kullanim izinleri ihtiyac halinde sureli olarak kisitlanacaktir.

6. Tasit pulu aracin on camina yapistirilmasi zorunludur. Tasit pulunun, arac plakasi ve verilen kisinin kimligiyle uyumlu olmamasi durumunda tutanak ile tasit pulu alinacak ve aracin girisine izin verilmeyecektir.

7. Ihtiyac halinde ve guvenlik personelimizin gerekli gordugu durumlarda, araclarin girisine; bagajin ve arac altinin ayna ile kontrolu yapildiktan sonra izin verilecektir.

8. Seckisiz ve rastlantisal olarak el dedektorleri ile yaya girislerinde ust aramasi yapilacaktir.

9. Bolum baskanliklari tarafindan mesai disi calisma izin listelerinin (akademik-idari-ogrenci kimlik bilgileri) gunluk /haftalik veya donemlik olarak Ic Hizmetler Mudurlugu’ne gonderilmesi gerekmektedir. Calisma izin belgesi olmayan kisilerin calismalarina izin verilmeyecektir.

10. Mesai disi saatlerde ders yapilmayan amfi ve dersliklerin bolum baskanliklarinca kilitlenmesi gerekmektedir.

11. Seminer, sempozyum, calistay, toplanti vb. faaliyetlerin en az uc is gunu onceden yazili olarak Genel Sekreterlige bildirilmesi ve yerleske disindan gelecek katilimci listesinin yazi ekinde gonderilmesi gerekmektedir.

12. Kulturel etkinliklerin mesai saatleri icerisinde yapilmasi ve katilimci listesinin (en az uc is gunu oncesinden) Genel Sekreterlige gonderilmesi gerekmektedir.

13. Tasit pulu olan ve olmayan mezun araclarinin giris saatine kisitlama getirilmistir. Hafta ici gunlerde saat 09.00-19.00, hafta sonu gunlerde saat 10.00-17.30 arasi giris yapilmasi ve saat 21.00 itibariyle yerleskeden cikilmasi gerekmektedir.

14. Mesai disi saatlerde bolumlerde calisma yapilmayan durumlarda bolum ve diger otoparklarda araclarin birakilmamasi gerekmektedir.

15. Tasit pulu olup, arac degisikligi vb. nedenlerle plaka ve bilgi guncellemesi yapmayan tum mensuplarimizin tasit pulu guncellemesi yapmasi gerekmektedir. Aksi takdirde tasit pulu giris kapilarinda tutanak ile alinacaktir.

16. Sportif faaliyetler (tenis, yuzme, voleybol, basketbol vb.) icin gelen misafirlerin arac ile girisleri durumunda tasit pulu almalari gerekmektedir. Tasit pulu olmayan araclarin girislerine izin verilmeyecektir.

17. Universitemiz personel semt servislerinde arac suruculeri tarafindan kimlik kontrolu yapilacaktir. Ayrica gerekli goruldugu durumlarda yerleskede ve giris kapilarinda kimlik kontrolu yapilacaktir”