#ODTÜ Mezunları: Laik bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz!

ODTÜ Mezunları Konseyi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “laiklik” çıkışına tepki gösterdi.

#ODTÜ Mezunları: Laik bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz!

ODTÜ Mezunları Konseyi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “laiklik” çıkışına tepki gösterdi. Laik bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan ODTÜ Mezunları Konseyi, “ülkeyi bir karanlığa sürüklemek isteyen, laikliğin karşısında duran herkesi ve sosyal hukuk devleti kurallarını yok sayarak açıklama yapan Meclis Başkanı’nı derhal istifaya çağırıyoruz” dedi.

ODTÜ Mezunları Konseyi’nin yazılı açıklamasında şöyle:

“BU NE İLKTİ NE DE SON OLACAK”

Meclis Başkanı’nın tüm görev ve yetkilerini aşan açıklaması “…yeni anayasada laiklik maddesi olmamalıdır…” Bu açıklamanın şeriat ve hilafet yöneliminin bir parçası olduğunu görmemek, bir tesadüf olduğunu düşünmek romantizmin de ötesinde artık! Bu ne ilkti ne de son olacak… Şimdiye kadar, yapılan pek çok açıklamaya, söylenmiş söze tanık olduk. “Ya Müslüman olacaksın ya da laik” hatırladıklarımızdan sadece bir tanesi… Yetki, görev ve sorumlukları aşan bu ve benzeri açıklamaların son yıllarda hızla artan siyasi dönüşümün ve farklı bir yönetim arzusunun bir parçası olduğunu biliyoruz.

“DERHAL İSTİFA ETMELİ”

Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması yolunda yapılan devrimler ve bu devrimlerle gelen laiklik; Cumhuriyet döneminin çağdaşlaşma yolundaki önemli adımlarındandır ve artık ülkemizin vazgeçilmezidir. Ülkeyi bir karanlığa sürüklemek isteyen, laikliğin karşısında duran herkesi ve sosyal hukuk devleti kurallarını yok sayarak açıklama yapan Meclis Başkanı’nı derhal istifaya çağırıyoruz.

Bizler, islami faşizmi inşa etmeye çalışan her türlü girişimin karşısında olacak, bu ve benzeri politikalara/yaklaşımlara karşı, eşit, özgür, çağdaş, demokratik ve bilimden yana bir yaşam için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.
ODTÜ Mezunları Konseyi (ODTÜ Mezunları Derneği, Adana ODTÜ Mezunları Derneği, Antalya ODTÜ Mezunları Derneği, Bursa ODTÜ Mezunları Derneği, Ege ODTÜ Mezunları Derneği, Denizli ODTÜ Mezunları Derneği, Eskişehir ODTÜ Mezunları Derneği, Gaziantep ODTÜ Mezunları Derneği, İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği, Kayseri ODTÜ Mezunları Derneği, Kıbrıs ODTÜ Mezunları Derneği, Mersin ODTÜ Mezunları Derneği, Mardin ODTÜ Mezunları Temsilciliği, Batı Karadeniz ODTÜ Mezunları Temsilciliği)