"Öcalan'ın sekreteryası" tartışması büyüyor

İmralı Heyeti, "PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinden tecrit geliştirmenin, sağlığı konusunda örgütünü, halkı endişeye sevketmenin, savaşa davetiye çıkarmak olduğunu" söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İmralı Heyeti, “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinden tecrit geliştirmenin, sağlığı konusunda örgütünü, halkı endişeye sevketmenin, savaşa davetiye çıkarmak olduğunu” söyledi.

İmralı Heyeti’nden TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Dünyanın ve Türkiye’nin en can alıcı gündeminin barış ve eşitlik olguları olduğuna dikkat çeken ve İmralı Cezaevi’nde bulunan 2 kişinin, ailelerine haber verilmeden “15 gün önce sürgün edildiğini” belirten HDP’li Önder, şöyle devam etti: “Öcalan’ın güvenlik ve sağlık durumunu şuan bilmiyoruz. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Adalet Bakanı ile görüşmek istedi. Verdiği cevap rutin bir işlem. Siyasi sorumluların hiçbirinin bu işten haberini olmadığını gördük. Ya ilk defa bizden duydular yada iyi bir rol kesiyorlar. Rutin olan bu kabinenin kendisidir. Rutin olan bu seviyesizliktir ve ciddiyetsizliktir.”

Başbakan’dan acil bir açıklama istediklerini dile getiren Önder, “Bugün sayın Öcalan üzerinden tecrit geliştirmek, sağlığı konusunda örgütünü, halkı endişeye sevketmek, savaşa davetiye çıkarmaktır” dedi.

Öcalan’ın sekreteryasının dağıtıldığını avukatları bir hafta sonra öğrenmiş

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, PKK’li mahkumlardan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’a gönderilen postanın ‘ayrıldılar’ yazısı ile iade edilmesinden sonra müvekkillerinin İmralı’dan gönderildiğinin ortaya çıktığını anlattı.

İmralı Adası’ndaki cezaevine çözüm süreci sırasında Öcalan’a sekreterya görevi yürütmesi için Türkiye’nin değişik cezaevlerinden buraya gönderilen 5 PKK’li mahkumdan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’ın 26-27 Aralık tarihlerinde Silivri Cezaevi’ne nakledildiklerini avukatlarının tesadüfen öğrendiği ortaya çıktı.

İmralı’daki sekreteryada kimler vardı?

Öcalan’ın yanına 15 Mart 20015 tarihinde PKK’li mahkumlar Ömer Hayri Konar, Nasrullah Kuran, Çetin Arkaş ve Veysi Aktaş ile birlikte gönderilen Mehmet Sait Yıldırım, burada bir hafta kaldıktan sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle Bolu Cezaevi’ne nakledildi. Yıldırım’ın yerine ise PKK’nin üst düzey sorumlularından olan ve 2004 yılında Suriye yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edilen Hamili Yıldırım gönderildi.