"Öcalan'ın doğum günü" alarmı!

Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan’da doğduğunu öne sürenler, 2004 yılından itibaren bu günde Halfeti'de kutlama törenleri düzenleniyor.

Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan’da doğduğunu öne sürenler, 2004 yılından itibaren bu günde Halfeti’de kutlama törenleri düzenleniyor. Halfeti’nin Ömerli Mahallesi’nde dünyaya gelen Öcalan’ın doğum günü kutlamaları sırasında, 2009 yılında, 2 kişinin ölmüştü. Olayların ardından son 5 yıldır Öcalan’ın doğum gününü kutlamak isteyenlerin mahalleye girmesine izin veriliyordu.

Bu yıl ise Şanlıurfa Valiliği, 4 Nisan öncesi aldığı bir kararla kent merkezi ve ilçelerde 1 ile 6 Nisan tarihleri arasında her türlü etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Kentin giriş noktalarında zırhlı araçlarla uygulama noktası oluşturan polis, mahalleye girmek isteyenlerin üzerini arıyor.

Öte yandan Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için daha önce tertip komitesi oluşturan Tutuklu ve Hükümlü Aileler Federasyonu ile HDP ve DBP üyeleri ise yasak kararına rağmen 4 Nisan’da kutlamayı gerçekleştireceklerini belirtti.