Obama'nın özel temsilcisi McGurk tekrar Kobani'de

Obama'nın IŞİD'e karşı mücadele özel temsilcisi Brett McGurk bir kere daha Kobani'de.

Obama'nın özel temsilcisi McGurk tekrar Kobani'de

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki Kobani’yi ziyaret etti. McGurk bundan önceki Kobani ziyaretini geçtiğimiz Ocak ayında yapmıştı.

AFP’ye konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, McGurk’un YPG’nin de yer aldığı SDG yetkilileriyle görüştüğünü ve ABD’nin bölgede IŞİD’le mücadeleye desteğinin sürdüğü yönünde taahhütte bulunduğunu bildirdi.

Sputnik’in haberine göre McGurk’ün, SDG’nin “Türkiye’nin talep ettiği üzere” Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesi ve Türkiye ile çatışmaların önlenmesi konularını da Kürt yetkililerle görüştüğü kaydedildi. ABD’li sözcü, McGurk’un geçen hafta Türkiye’de de temaslarda bulunduğunu hatırlatarak “Üst düzey Türk yetkililerle görüşerek ABD’nin IŞİD’in sınırdan tamamen temizlenmesi çabalarına verdiği desteği iletti. Ayrıca Irak’ta planlanan Musul operasyonunu ve IŞİD’in nihai yenilgisi için ABD ve Türkiye arasında daha yakın bir işbirliği kurulması konuları ele alındı” dedi.