Obama-Xi Jinping görüşmesinin ardından: Çin KDHC ile ticareti yasakladı

Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) nükleer hareketliliği sebebiyle uygulanan BM yaptırımları kapsamında ticareti yasakladı.

Obama-Xi Jinping görüşmesinin ardından: Çin KDHC ile ticareti yasakladı

Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) nükleer hareketliliği sebebiyle uygulanan BM yaptırımları kapsamında KDHC’den altın, mücevher, kömür ve demir ithalatını ile jet yakıtı ve jet yakıtı yapımında kullanılan maddelerin ihracını yasakladı.

Mart ayı başında BM Güvenlik Konseyi KDHC’nin uzaya uydu fırlatması ve peş peşe 4 nükleer füze denemesi yapmasının ardından KDHC’ye ambargo uygulanması kararı almıştı.

En önemli geçim kaynaklarından biri madencilik olan KDHC ise bu kararlar ile dünyadan ticari anlamda kopmuş durumda. KDHC ordusunun ana kaynağı olan madencilik gelirlerinin orduyu nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Kararın Washington’da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasındaki ikili görüşmeden sonra verilmesi de dikkat çekti.

http://gazetemanifesto.com/2016/04/04/kdhc-yaptirimlar-bizi-daha-guclu-kiliyor/