O 'yorumcu'dan açıklama geldi: Cehaletim bir işe yaradı

Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna" kitabını ABD'li şarkıcı Madonna'nın hayatı sanan 'TV yorumcusu' Funda Özkalyoncuoğlu'dan açıklama geldi.

O 'yorumcu'dan açıklama geldi: Cehaletim bir işe yaradı

Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” kitabını ABD’li şarkıcı Madonna’nın hayatı sanan ‘TV yorumcusu’ Funda Özkalyoncuoğlu’dan açıklama geldi. Skandal cehaletiyle bir anda sosyal medyanın gündemine oturan ve alay konusu olan Özkalyoncuoğlu, “Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı.” dedi.

Funda Özkalyoncuoğlu, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV 8 kanalında yayınlanan “Aramızda Kalmasın’ programında, Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” kitabıyla ilgili olarak “Kitaplar filme uyarlanınca ben sevmiyorum. Ama burada Madonna’nın hayatı da enteresan olabilir bizim için. Yani aşkları, ilişkileri filan” demişti. Programın sunucusu Jess Molho’nun kitabın 1943 yılında basıldığını hatırlatmasıyla “Aa Madonna var mıydı o yıllarda” diye soran Özkalyoncuoğlu, “Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı. Edebiyatseverlerin daha naif daha affedici olması gerekirken beni linç ettiler” ifadesini kullandı.

Hürriyet‘e konuşan Özkalyoncuoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Ben konuyu yanlış yerden anlamışım. Ben “Kürk Mantolu Madonna” kitabını okuyalı belki 40 yıl olmuştur. Çok hatırlamıyorum. Bu cahilliğimin bu kadar olay olmasına çok şaşırdım ve kırıldım. Beni kimse savunmadı. Benim 39 yaşında ölen anneme bile küfür ediyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Ben ne yapmışım, hırsızlık mı yaptım, cinayet mi işledim. Ben tarihçi, edebiyatçı değilim. Bir magazin programında yorum yapıyorum. Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı. Edebiyatseverlerin daha naif daha affedici olması gerekirken beni linç ettiler.