O gece tanklarda mühimmat olmadığı ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi akşamında darbecilerin caddelere çıkardığı tanklarda mühimmat olmadığı ortaya çıktı.

O gece tanklarda mühimmat olmadığı ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi akşamında darbecilerin caddelere çıkardığı tanklarda mühimmat olmadığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturmada yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Türkiye gazetesinde yer alan haberde, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarının araştırmalarına göre, darbecilerin 15 Temmuz için 4/4’lük bir plan olmadığının tespitine varıldı. Bu kapsamda darbecilerin amacının darbe yaparak ‘ülke yönetimini ele geçirmek’ olmadığı, arkasında başka planlar olduğu iddia edildi.

“Amaç Erdoğan’ı öldürüp kaos çıkarmak”

Savcılığa göre; darbe girişimin asıl amacının ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürerek ülkede kaos çıkarmak’ olduğu netleşti. Darbecilerin kaos çıkarma aşamasını belli bir zaman dilimine yaymayı planladığını kaydeden Savcılık, buna göre sonraki dönemler için de hedeflerinin bir ‘üst aklın’ devreye sokmak olduğunu iddia etti.

Tanklarda mühimmat yokmuş

Darbe gecesinde darbeci askerlerin birçok noktada aksaklık yaşadığı da ortaya çıktı. Askerlerin o gece ‘kritik’ komutanlıkları ele geçiremediği ve mühimmat da bulamadığı ortaya çıkan bilgiler arasında yer aldı. Mühimmatı bulamadıkları için de darbe gecesi şehre salınan tankların içerisinde mühimmat olmadığı, bunu yerine tatbikat için kullanılan plastik topların olduğu öğrenildi.