Nusaybin'de şiddetli çatışmalar: 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti

PKK’ye yönelik operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin sayısı 3’e yükseldi.

Nusaybin'de şiddetli çatışmalar: 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti

PKK’ye yönelik operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin sayısı 3’e yükseldi. Akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada bir asker daha yaşamını yitirdi.

Kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar gerekçesiyle 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de operasyon da aralıksız devam ediyor. Bugün gündüz saatlerinde bir asker ile bir polisin hayatını kaybettiği ilçeden bir ölüm haberi daha geldi. Sabah saatlerinde Fırat Mahallesi’nde başlayan ve yer yer devam eden çatışma akşam saatlerinde şiddetlendi. Çatışmada, bir asker hayatını kaybetti.

Genelkurmay’dan açıklama gelmişti

Nusaybin’deki çatışmalarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan şu açıklama yapılmıştı:

“19 Mart 2016 Cumartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuş; iki kahraman silah arkadaşımız ve üç kahraman emniyet mensubumuz hafif şekilde yaralanmışlardır.”