Nusaybin, Cizre ve İdil göç ediyor

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi ve Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçelerinde yaşanan olaylar nedeniyle 7 bin 18 ailenin Mardin ve güvenli ilçelere göç ettiğini açıkladı.

Nusaybin, Cizre ve İdil göç ediyor

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi ve Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçelerinde yaşanan olaylar nedeniyle 7 bin 18 ailenin Mardin ve güvenli ilçelere göç ettiğini açıkladı. Mardin Valiliği, en çok göçün Nusaybin’den yaşandığını belirterek, en fazla göç alan ilçenin ise Midyat olduğu kaydetti.

Açıklamada, “Mardin şehir içinde bir ilçeden bir diğerine ve Mardin dışından Mardin merkezi ve ilçelerine göç etmek durumunda kalan aileler için, ilimizde devlet kurumu ve STK’lar çeşitli çalışmalar yapmış ve yapmaktadır. Bu çalışmalar vesilesiyle barınma, sağlık, eğitim ve sosyal uyum sorunları olan aileler ve bireyleri ile ilgilenilmiş, muhtaç durumda olan ailelere ise ekonomik destek verilmiştir. Mardin dışından Mardin’e ve Mardin’in kendi ilçeleri arasında gerçekleşen göçlere dair günlük olarak düzenli tablolar halinde kayıtlar tutulmakta ve ailelerin durumu düzenli olarak takip edilmektedir. En çok göç veren ilçemiz Nusaybin’dir (4389 aile). Ayrıca Şırnak’ın Cizre (1636 aile) ve İdil (993 aile) ilçeleri de yakınlığı nedeniyle ilimize yoğun göç vermektedir. Buna karşın en çok göç alan ilçelerimiz ise sırasıyla Midyat (3297 aile), Artuklu (2162 aile) ve Kızıltepe’dir (1504 aile). İç göç hareketliliği gösteren toplam aile sayısı 7339 olup bunlardan sadece 291’i geri dönmüştür. İç göçle hareket eden kişi sayısı 39.036’dir” denildi.