Netanyahu: Darbe girişimi, İsrail ile Türkiye arasındaki uzlaşmayı etkilemeyecektir

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Kudüs’te haftalık olarak gerçekleştirdiği toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Netanyahu: Darbe girişimi, İsrail ile Türkiye arasındaki uzlaşmayı etkilemeyecektir
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Kudüs’te haftalık olarak gerçekleştirdiği toplantı sonrasında kimi açıklamalarda bulundu. Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin, Türkiye ile ilişkilerin yeniden normalleşmesine dönük geçtiğimiz ay imzalanan anlaşmayı etkilemeyeceğini belirtti.
“İsrail ve Türkiye nihayet uzlaşma süreci konusunda anlaşabilmiştir ve bu sürecin Türkiye’de gerçekleşen çarpıcı gelişmelerden etkilenmeyerek devam edeceğini tahmin ediyoruz.”
Hatırlanacağı üzere, İsrail ve Türkiye hükümetleri 28 Haziran tarihinde, diplomatik ilişkilerin yeniden normalleşmesine dönük bir anlaşma imzalamıştı. Mavi Marmara krizi sonrasında İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler iyice gerilmiş, Erdoğan ise İsrail’e “one minüt” çekmişti. Televizyonların önünde İsrail’e “one minüt” çeken Erdoğan ve AKP, kapalı kapılar ardında ise İsrail ile her türlü ticari ve silah anlaşmasını devam ettirmişti. AKP’nin İsrail ile yaşadığı bu kriz sonrası sağlamlaştırılan ticari ve askeri anlaşmaların, İslamcıların Filistin’deki özgürlük mücadelesinin nasıl ikiyüzlü bir şekilde kullandığının en açık göstergesi olarak kabul ediliyor.