Sosyal medyada 'Neşet Ertaş' paylaşımına soruşturma

Gaziantep'te bir öğretmenın sosyal medya hesabında halk ozanı Neşet Ertaş'a dair paylaşım yapması soruşturma konusu oldu.

Sosyal medyada 'Neşet Ertaş' paylaşımına soruşturma

Gaziantep’te sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma açılan öğretmenin Neşet Ertaş paylaşımı bile soruşturma konusu yapıldı.

Gaziantep’te sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma açılan Eğitim Sen Gaziantep Şube Yöneticisi İrfan Okur’un “’Devletin değil halkın sanatçıyım’ diyen Neşet Ertaş’ı ölümünün 3. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” paylaşımı bile soruşturma konusu yapıldı.

Evrensel gazetesinde yer alan haberde; Antep’te 3 eğitim emekçisine sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldı. Hakkında soruşturma açılan Eğitim Sen Gaziantep Şube Yöneticisi İrfan Okur, bakanlık müfettişlerince yürütülen soruşturma için ifadeye çağrıldı, sosyal medya paylaşımları soruldu.

Neşet Ertaş paylaşımı soruldu

Sorular arasında, yöneticisi olduğu sendikasının basın açıklamalarına dair haber ve fotoğraflar ve “’Devletin değil halkın sanatçıyım’ diyen Neşet ustayı ölümünün 3. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” şeklindeki paylaşımı yer aldı.

Yine sendikasının da katıldığı Ankara Gar meydanındaki katliam sonrası “Bugün Barış mitingi için geldiğimiz Ankara’da tarihe ‘Kanlı Cumartesi’ olarak geçecek kara bir gün yaşadık. Hepimizi başı sağ olsun” şeklindeki paylaşımı da soruldu.

Paylaşımlarının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu dile getiren Okur şöyle dedi:

“Sorulan sorular arasında sosyal medya paylaşımlarımdan ‘1 Mayıs sonrası terörü lanetliyoruz basın toplantısı’ var. Onun bile buraya alınmış olması, Ankara katliamı sonrası yayınlamış olduğum başsağlığı mesajı, 10 Ekim katliamına yönelik yönelik sendika afişleri, Neşet Ertaş ilgili paylaşımım.. Deyim yerindeyse bir torbaya konulmuş olması çok ilginç. Türkiye demokrasinin çıtasının yükselmesi için mücadele ederken, çıtanın daha da geriye çekildiğini, sıkıyönetim koşulları yaklaşımı olduğunu gördüm. Bu Türkiye demokrasisi açısından kaygı verici bir durumdur.”