Necdet Özel'den 'Cemaat' eleştirilerine yanıt

Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, görevi döneminde ordudaki "Cemaat"çi yapılanmaya yönelik ihbarlara dikkat edilmediği yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Necdet Özel'den 'Cemaat' eleştirilerine yanıt

Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, görevi döneminde ordudaki “Cemaat”çi yapılanmaya yönelik ihbarlara dikkat edilmediği yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Özel, gelen tüm ihbarlar ve iddialar incelendiğini öne sürerek, “Her türlü yazışmaları ve belgeleri Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcutlar. Cumhuriyet savcıları o belgeleri alırlar arzu ederlerse… O iddialar asılsızdır.” açıklamasını yaptı.

128 imzalı mektupla uyarılmıştı

Eski Sahil Güvenlik Komutanı emekli Koramiral Can Erenoğlu, 28. Genelkurmay Başkanın Necdet Özel’in tüm ‘Cemaat’ uyarılarına kayıtsız kaldığını öne sürmüş ve “O yüzden Necdet Özel’in özrü kabul edilemez. Kendisini adil ve tarafsız yargının vicdanına bırakmalı” demişti.

Can Erenoğlu, 2012 Mart tarihinde Balyoz kumpası nedeniyle Silivri Cezaevi’nde infazı devam ederken, 128 üst düzey askerin imzası bulunan bir duyuru hazırlayarak Necdet Özel’e sözkonusu uyarıyı yaptıklarını açıklamıştı