Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşleri anan Kılıçdaroğlu, 'ilkeli' durmaya çağırdı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adana'daki mitingde Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin adını kürsüden okumasıyla ilgili tepkilere yanıt verdi.

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşleri anan Kılıçdaroğlu, 'ilkeli' durmaya çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’daki mitingde Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin adını kürsüden okumasıyla ilgili kendisine gelen eleştirilere “Siyasette ilkeli duracaksınız” diyerek yanıt verdi.

“Türkiye’yi böldürmeyeceğiz” mitinglerinin ilk ayağı olarak Adana’daki mitinginde kürsüden hapiste bulunan gazetecilerden bazılarının adını okurken, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanan Nazı Ilıcak ile Ahmet ve Mehmet Altan’ı da anarak seçmenlerine “burada” dedirten Kılıçdaroğlu, partisi içinden de tepki alan davranışını savunarak, “Adana’da hapisteki bir grup gazetecinin ismini andığım için tepki geliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir parti ilkeli olmalıdır. Bizim ilkemiz, hiçbir gazeteci hapiste olmasın. Düşüncelerini açıklayan bir insan benim düşüncelerimi desteklemediği zaman hapse girsin… Siyasette ilkeli duracaksınız. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum. Bu ayıptan Türkiye’nin arındırılmasını istiyorum. Partimizin, benim ilkeleri, düşünceleri var.” ifadelerini kullandı.