Nazım şiirlerini susturma girişimi

Nazım Hikmet'i anma etkinliği ve pikniğinde mesire alanının işletmecileri Nazım şiirlerinin okunmasına engel olmaya çalıştı.

Nazım şiirlerini susturma girişimi

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Kartal İlçe Örgütü’nün “Bu Davet Bizim” adıyla dostlarıyla birlikte düzenlediği Nazım Hikmet’i anma etkinliği ve pikniğinde mesire alanının işletmecileri Nazım şiirlerinin okunmasına engel olmaya çalıştı.

Özelleştirilerek “Bayram’ın Yeri” adıyla işletilen mesire alanında, işletmeciler ses sisteminin kullanılmasını engellemek için defalarca kez elektrikleri kesti.

İşletmeciler, yapılan görüşmede, okunan şiirlerin ve pikniğe katılanların giymiş olduğu “Boyun Eğme” tişörtlerinin siyasi içerikli olduğu için izin vermediklerini ve devam ederlerse önceden verilen alanın iptal edileceği söylendi. Hatta işletmecilerin “Fişleri kesin paralarını ödeyin gitsinler” dedikleri de öğrenildi.

Yan alanda yüksek sesle Fetih ve Mehter Marşları çalınıyorken, Nazım etkinliğine uygulanan sansür girişiminde bulunan işletmecilerin Nazım’a ve komünistlere karşı tahammülsüzlüğü dikkat çekti.

TKH Merkez Komite üyesi Hakan Yerlikaya’nın da katıldığı etkinlikte, tüm engelleme girişimlerine ve kesilen elektriğe rağmen Nazım şiirleri okunmaya devam edildi. Çevrede bulunan halkın da katılımıyla “Nazım Hikmet Vatan Hainliğine Devam Ediyor Hala” şiiri hep bir ağızdan okundu.

Etkinlik ve piknik programı planlandığı şekilde sürdürüldü.