Nâzım dostlarının Edirne'deki buluşma yeri...

Edirne Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, yaklaşık bir yıldır gerçekleştirdiği çeşitli atölyeler ve etkinliklerle sanata ve kültüre katkı sağlıyor.

Nâzım dostlarının Edirne'deki buluşma yeri...

Keyifli sohbetlerin gerçekleştiği, fikir alışverişlerinde bulunulan Edirne Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, yaklaşık bir yıldır gerçekleştirdiği çeşitli atölyeler ve etkinliklerle sanata ve kültüre katkı sağlıyor. Kültür Merkezi, hafta sonları da düzenledikleri film gösterilerinde Nâzım dostlarını buluşturuyor.

nazim-dostlari-burada-bulusuyorKültür Merkezi’nin sorumlusu İrfan Tunca, Edirne Postası‘na verdiği röportajda, merkezi 8 Kasım 2005 tarihinde açtıklarını ifade ederek, “Amacımız Nâzım Hikmet’i gençlerimize daha iyi tanıtmak. Burada buluşan gençlerimiz ve Nâzım dostları, burada içeceklerini yudumlarken keyifli sohbetler ediyorlar. Fikir paylaşımlarında bulunuyorlar. Açtığımız atölyelerle de kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz” dedi.

Tunca ayrıca şu bilgileri verdi:

“Birlikte öğrenmek, birlikte düşünmek ve birlikte üretmek için çıktığımız bu yolda ilerici ve yurtsever Edirnelilerin desteğini aldık. Merkezimizde yaklaşık bir yıldır gerçekleştirdiğimiz çeşitli atölyeler ve etkinlikler ile sanata ve kültüre üretim anlamında katkı koymanın yanı sıra memleketimizin karartılmaya çalışılan geleceğini aydınlatma mücadelesini hep birlikte vermeye devam ediyoruz.

Edirne Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin bünyesinde yeni dönemde; Tiyatro, Resim, Gitar, Keman, Bağlama ve Yaratıcı Yazarlık atölyeleri yer almaktadır. Ayrıca her Çarşamba ve Pazar günleri ücretsiz film gösterimlerimize tüm Nâzım dostları davetlidir.”