NATO'dan o fotoğrafa açıklama

NATO'dan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun Norfolk'taki eğitim üssünde görüldüğü fotoğrafına açıklama geldi.

NATO'dan o fotoğrafa açıklama

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı bulunan ve ABD’den sığınma talep ettiği belirtilen Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun NATO toplantısındaki fotoğrafına açıklama geldi.

Amerika’nın Sesi’nden Mehtap Çolak Yılmaz‘ın haberine göre, Norfolk’daki NATO Eğitim Komutanlığı sözcüsü Jay Paxton Amerikan NPR Radyosu’na yazılı bir açıklama yaparak Mustafa Zeki Uğurlu’nun NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı’ndaki görevinin 5 Ağustos tarihinde sona erdiğini, 16 Ağustos tarihi itibarıyla da Uğurlu’nun görevini Tümamiral Önder Çelebi’nin devralacağını belirtti.

Paxton şöyle devam etti: “Türkiye’nin NATO askeri yetkililerini, belirli sayıda askeri personelin görev devir teslimi yapacağını bildirdiğini ve bu değişimin NATO misyonuna ve NATO önderliğindeki operasyonlarına etkisi olmamıştır. Daha ayrıntılı bilgi için Türk yetkililere başvurmanızı öneririz.”

Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun ABD’ye sığınma başvurusu yaptığı haberini Reuters haber ajansı duyurdu. Adı açıklanmayan ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, söz konusu subayın darbe girişimi ardından Türkiye’ye çağrıldığı belirtiliyordu.