NATO mültecilerin kulağını çekecek: Doğru Türkiye'ye

NATO Genel Sekreteri, NATO’nun Ege denizinde kurtardığı sığınmacıların Türkiye’den geldiklerinin belirlenmesi halinde geri gönderileceklerini söyledi.

NATO mültecilerin kulağını çekecek: Doğru Türkiye'ye

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Ege denizinde kurtardığı sığınmacıların Türkiye’den geldiklerinin belirlenmesi halinde geri gönderileceklerini söyledi.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi’nde konuşan Stoltenberg, Türkiye’nin 2,5 milyondan fazla sığınmacıyı ağırladığını belirterek, “Türkiye aynı zamanda alt yapı desteği ve hava üssü gibi birçok açıdan IŞİD karşıtı koalisyona katkı sağlıyor” dedi.

Türkiye’nin terör saldırılarına hedef olduğunu vurgulayan Stoltenberg, “Birkaç gün önce Ankara’da gördüğümüz saldırı gibi saldırıları hiçbir şey meşru kılamaz. Suriye’deki istikrarsızlık ve zorluklar Türkiye’ye sıçrıyor. İtidal ile tansiyonun düşürülmesi gerekiyor. Türkiye’nin verdiği karşılığın da orantılı olması gerekiyor. Bu yüzden de NATO, Suriye’de müzakere edilmiş bir çözümü güçlü bir şekilde destekliyor. Bu anlaşmanın uygulanmasını ve barış görüşmelerine yeniden devam edilmesinin temelini oluşturmasını umuyoruz” diye konuştu.

Uzun süredir ülkelerin kabul ettikleri mülteci sayısı tartışma konusu. AB kendi ülkelerine kabul etmek istemediği insanları Türkiye ile pazarlık konusu haline getirmişken ve Türkiye’de bu konuda pek hevesliyken yeni açıklama da NATO’dan geldi. Her gün can pazarı yaşanan Ege Denizi’nde insanların çektikleri acılar ise ancak hayal edilebilir.