Nasrallah: Zülfikar'ın kanı bizi Suriye'de daha güçlü kılacak

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Cuma günü bir televizyon konuşması yaptı.

Nasrallah: Zülfikar'ın kanı bizi Suriye'de daha güçlü kılacak

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Cuma günü yaptığı açıklamada, direniş önderlerinin hayatlarını kaybetmesinin ve özellikle öldürülen liderlerden Mustafa Bedreddin’in ancak savaşın meşruiyetine ve gelmekte olan zafere inançlarını arttırarak savaşı sürdürme kararlılıklarını yükselteceğini söyledi.

Öldürülen Hizbullah liderini andı

Hizbullah liderlerinden Mustafa Bedreddin’in geçen hafta öldürülmesinden sonra bir televizyon konuşması yapan Hasan Nasrallah, “Önderlere ve şehitlerimize olan bağlılığımız ve zafere olan inancımızı bu yıkıcı Tekfirci, Amerikan, Siyonist, Suudi projesini bozacaktır… Suriye’yi ve bölgeyi ele geçirme çabalarında başarısız olacaklar ve bu proje Suriye’de imha edilecek” diye konuştu.

Nasrallah, Bedreddin’in annesi, eşi, kardeşleri ve çocuklarına taziyeleri ile son 40 yıldaki başarılarını anlatarak başladığı konuşmasına, “Seyid Mustafa Bedreddin direnişe ilk katılanlardandı. İsrail düşmanına karşı Kalde savaşında cephedeydi ve bacağı tüm yaşamı boyunca kendisine eşlik edecek şekilde yaralanmıştı. O, İsrail işgaline karşı direnişçileri örgütlemiş, eğitmiş, donatmış, geliştirmiş ve yönetmişti. O direnişçiler İsrail işgalini önce Beyrut’tan Sayda’ya sonrada sınırların arkasına gerilettiler” diye devam etti. Nasrallah daha sonra Seyid Zülfikar’ın (Bedreddin) 1996’dan 2006’ya kadar direnişte aldığı görevleri ve başarılarını anlattı.

“Bedreddin’in intikamı alınacak”

Nasrallah, Bedreddin’in ölümünden Tekfirci terör örgütlerinin ya da İsrail’in sorumluluğunun kanıtlanması halinde buna en sert şekilde karşılık verileceğini söylerken “Hizbullah’a, varlığına, onuruna ve moraline karşı sürdürülen kampanyaya rağmen yalan söylemeyeceğiz ve düşmanımıza karşı dahi olsa dayanaksız suçlamalarda bulunmayacağız. İsrail’in bizi hedef almasından korkmuyoruz ve mücahitlerimiz hedef alınırsa açık ve doğrudan şekilde cevap veririz.” diyerek İsrail’i uyardı.

“Suriye’de tekfirci çeteleri ABD, Batı ve Suudi Arabistan destekliyor”

Hizbullah lideri, Suriye’de yaşanan savaşta ABD ve Batı’nın rolünün ve amaçlarının artık bilindiğini ve bölgedeki müttefikleri ile birlikte Suriye’deki grupları desteklediklerinin ortaya konulduğunu söylerken Suudi Arabistan’ın Suriye’de bozgunculuk yaptığını, ülkedeki terörist grupları silahlandırdığını, savaşçı gönderdiğini ve Ürdün’deki operasyon odalarından savaşı yönettiğini de sözlerine ekledi.

Nasrallah Beşşar Esad’ın ABD projesine uyacağını ilan etmesi halinde savaşın sona ereceğini bildiklerini de ifade etti. Nasrallah, bunun gerçekleşmeyeceğinin bilinmesi nedeniyle Suriye’de bu acıların yaşandığını da vurguladı.