Nasrallah: Türk askerleri yakılarak katledildi, kimse sesini yükseltmedi

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, bölgedeki gelişmeler üzerine konuştu.

Nasrallah: Türk askerleri yakılarak katledildi, kimse sesini yükseltmedi

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah üniversiteli gençlerle yapılan etkinlikte bölgedeki gelişmeler üzerine konuştu.

Nasrallah, Suriye Ordusu’nun Halep’teki cihatçıları püskürterek kentte kontrolü yeniden sağlamasının, Esad’ın devrilmesine yönelik umutları sona erdirdiğini söyledi.

Suriye yönetiminin ülkenin iki büyük kenti Halep ile Şam’a sahip olduğunu, bunun yanında Hama, Humus, Lazkiye, Tartus ve Suveyda gibi kentlerde de ordu hakimiyetinin olduğunu söyleyen Nasrallah, “Bu rejim burada, güçlü, efektif ve dünyada kimse onu görmezden gelemez” dedi.

“Kimse askerler için sesini yükseltmedi”

AKP’nin bölgedeki cihatçı örgütlere sağladığı desteğe değinen Nasrallah, “İşte Türkiye. Dünya Türkiye’nin IŞİD’i desteklediğini biliyor. Irak ve Suriye’ye geçişleri kolaylaştırmadılar mı? Şimdi kuzey Suriye’de IŞİD ile savaşıyor. İnterneti yasakladılar ki başarısızlıklarının sonucunu Türk halkı göremesin” ifadelerini kullanırken, Türk halkına da IŞİD’e karşı mücadele çağrısı yaptı.

IŞİD’in rehin olarak tuttuğu 2 Türk askerinin yakılarak öldürüldüğüne dair  video görüntülerine ilişkin de konuşan Nasrallah, “İki Türk askerinin yakılarak katledildiği video yayınladılar. Vahşi bir suç. Kimse çıkıp kınamadı. Sesini yükseltmedi. Bu vahşi suçu şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.