Nasrallah: Suriye direniş çizgisinin belirleyici unsuru

Hizbullah genel sekreteri Hasan Nasrallah, El Manar Televiyonu'na Suriye direnişi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Nasrallah: Suriye direniş çizgisinin belirleyici unsuru

Hizbullah genel sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye’yi hedef alan terör savaşının hedefinin, önce Lübnan’da sonra da Suriye ve Filistin’de direniş çizgisini yok etmek olduğunu savundu.

Al Masdar‘ın aktardığı habere göre, El Manar Televizyonuna bir röportaj veren Nasrallah, Suriye’nin direniş çizgisinde esas ve belirleyici odağı teşkil ettiğine dikkat çekerek, Lübnan direnişine verilen Suriye yapımı roketlerin İsrail’e karşı mücadelede dengeyi belirleyen unsurlardan birini teşkil ettiğini vurguladı.

Nasrallah; Körfez rejimlerinin Suriye’nin bağımsız karar gücü ile karşı karşıya gelmesi ve direniş odağından uzaklaştırma çabalarının hezimete uğramasından sonra “Arap Baharı” olarak isimlendirdikleri bir dalga yarattıklarını ve bu  dalgayı Suriye’ye karşı kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Lübnan’ı hedef alan yeni bir saldırı düzenlenmesi halinde yeni bir zaferin kaçınılmaz olduğunun belirten Nasrallah; Lübnan direniş çizgisinin Hayfa’ya kadar ulaşacak güçte yeni roketlere sahip olduğunu açıkladı.

İsrail’in Filistin davası için hiçbir şey ifade etmediğini düşünen Arap Rejimlerinden beslendiğini beyan eden Nasrallah; Körfez rejimleri ve ABD tarafından finanse edilen medya araçlarının büyük bir bölümünün yayın politikalarını “Direniş Çizgisini Karalama” odaklı belirlediklerini hatırlattı.

IŞİD’in ABD tarafından “direniş çizgisini” vurmak amacıyla kurulduğunu ifade eden Nasrallah; ABD’de Başkanlık Seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump’un seçim propagandasında bunu aleni bir şekilde dillendirdiğini vurguladı.asrall