Nasrallah: Erdoğan yarın Halep bizim derse şaşırmayın

Hizbullah lideri Nasrallah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Musul bizimdi, tarihe bakın" sözlerine sert yanıt verdi.

Nasrallah: Erdoğan yarın Halep bizim derse şaşırmayın

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Musul’la ilgili açıklamalarına tepki göstererek, “Yarın kalkıp derse Halep Türkiye’nin Suriyelilerin değil şaşırmayın” ifadelerini kullandı.

İran’dan yayın yapan Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre, Nasrallah, “Halep savaşı, savaş meydanında stratejik ve siyasi olarak çok büyük sonuçlar doğurdu. Halep savaşı, bölgenin kaderini belirleyecek bir savaştır. Musul operasyonu da Halep savaşı kadar önemlidir.” dedi.

Hasan Nasrallah, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki operasyonlarına yönelik de, “Ankara yarın kalkıp derse Halep Türkiye’nin Suriyelilerin değil şaşırmayın. Çünkü bugün Musul hakkında da aynı şeyi iddiayı ediyorlar. Türkiye kendini savunmak için Musul’da savaşmak istiyor. Fakat Haşdi Şabi’nin IŞİD’e karşı savaşmasına karşı çıkıyor.” diye konuştu.

“Clinton’u kimse yargılamıyor”

ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olarak yarışan Hillary Clinton’u hedef alan Nasrallah, “Clinton, Arabistan ve diğer ülkelerin IŞİD’i kurduğunu itiraf etti. Kim onu yargıladı, şimdiye kadar kim IŞİD’i ve cinayetlerini destekleyen ülkeler hakkında araştırma yaptı?” dedi.

Hasan Nasrullah, “Biz ve ailelerimizin yılacağını düşünenlerin hevesi kursaklarında kalacaktır. Hizbullah, 1982-2000 yıllarında İsrail’e karşı savaşarak, Lübnan’ın güneyini kurtardı. Sonra da diğer savaşlar için hazırlandı. Suriye’deki şehitlerimizle onur duymaktayız” ifadelerini kullandı.”

“Zafere ulaştığımızda döneriz”

Nasrallah sözlerinin bir bölümünde de, “Suriye’de zafere ulaştığımız zaman bu ülkede kalmamız için bir sebep olmayacak ve Lübnan’a döneceğiz. Ancak Suriye’de zafere ulaştığımızda Lübnan’a döneriz. Biz, şu ana kadar tekfirilerin komplolarını boşa çıkarıp onları yenmişiz” diye konuştu.