NASA'dan "Burçlar değişti" haberlerine yanıt

Dünyanın yer ekseninin değiştiğine dair açıklamasının ardından, 'astroloji dünyası'ndan gelen "Burç zamanları da değişti" iddiaları üzerine NASA açıklama yaptı.

NASA'dan

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) birkaç ay önce yaptığı, dünyanın yer ekseninin 3 bin yıl öncesine göre değiştiğine dair açıklamanın ardından, ‘astroloji dünyası’ndan gelen “Burç zamanları da değişti” iddialarına kuruluştan açıklama geldi.

Sputnik‘te yer alan habere göre NASA, astrolojinin bir bilim dalı olmadığını belirterek burçların da bilimle alakası olmadığını, kendilerini ilgilendirmediğini vurguladı.

“Astroloji bilim değildir”

NASA resmi bloğu Tumblr’dan yaptığı açıklamada, “Astronomi uzaydaki her şeyi kapsayan bir bilimsel çalışmadır” ifadesini kullandı. Astronomi ve astrolojinin birbirine karıştırılamaması gerektiğinin uyarısını yapan NASA, “Astroloji bilim değildir” ifadesine yer verdi. Söz konusu tartışmanın bilim ile uzaktan yakından alakası bulunmadığının altını çizen NASA, bu iddiayı da bilimsel bulmayarak dolaylı yoldan yalanladı.

“Çocuklara yönelik varsayım”

NASA bu yılın ocak ayında çocuklar için kaleme alınan ve resmi sitesinde yer alan bir makalede bu konunun bilimi kapsamamasına rağmen “Eğer kapsasaydı bile dünyanın ekseni değiştiği için burçlar değişirdi” ifadesine yer vermişti. Bu ifadeyi ciddiye alan çevreler ise ‘NASA da burçların değiştiğine inanıyor’ şeklinde iddiaları yaymıştı.