'Namaz kılmayan hayvandır' diyen Aşkar susmuyor: Bu bir ilmi tespittir!

TRT'de yayınlanan "Ramazan Sevinci" isimli programda "Namaz kılmayan hayvandır" diyen ilahiyatçı Mustafa Aşkar konuşmaya devam ediyor.

'Namaz kılmayan hayvandır' diyen Aşkar susmuyor: Bu bir ilmi tespittir!

TRT’de yayınlanan “Ramazan Sevinci” isimli programda “Namaz kılmayan hayvandır” diyen ilahiyatçı Mustafa Aşkar konuşmaya devam ediyor.

Aşkar, Yeni Akit’e verdiği röportajda sözlerine ekleme yaparak, “Ben sözlerimden geri adım atmıyorum. Bu bir ilmi tespittir. Benim ifade tarzım yanlış oldu ve bu yanlış tarzım nedeniyle yine medya aracılığıyla kamuoyundan özür diledim” dedi.

Fırsatı kaçırmayan gerici Yeni Akit’in, Aşkar ile yaptığı röportajın bir bölümü şöyle:

Sözleriniz maksadınızın dışında çarpıtıldı mı?

Evet, sözlerim hemen hemen her gün İslam’a ve müslümanlara hakaretler yağdıran İslam düşmanı kesimler tarafından çarpıtıldı. Allah’ın yarattığı bir insana ‘Hayvan’ etiketi yapıştırmak bizim haddimize değil. İslami geleneksel kültüre baktığımız zaman benim söylediklerimden daha ağır ifadelerin yer aldığı görülebilir. Mesela: Şafii mezhebine göre namaz kılmayanlar öldürülürken; Hanefi mezhebinde ise namaz kılmayanların hapsedilmesi fıkıh kitaplarında açıkça ifade edilir. Sözlerimle sanırım farkında olmadan zülfüyâre dokunmuş olduk. Bizim niyetimiz birilerini incitmek değildir. Bir insan namazını kılmıyorsa hesabını tabii ki Allah soracak.