Mustafa Kemal'in kurduğu okuldan ayağa kalkan liselere destek

Türkiye'nin dört bir tarafında ayağa kalkan liselilere destek her geçen gün büyüyor.

Mustafa Kemal'in kurduğu okuldan ayağa kalkan liselere destek

Türkiye’nin dört bir tarafında ayağa kalkan liselilere destek her geçen gün büyüyor. Artık sayısı kontrol edilemeyen liselerde aydınlık bir gelecek vurgusu da ön plana çıkmış durumda. Liselilerin başlattığı ‘eylem’e kısa bir süre sonra lise mezunları da dahil olmaya başladı. İşte bunlardan biri de köklü bir geçmişe sahip olan Türk Maarif Cemiyeti, yani TED.

(Türk Maarif Cemiyeti, bugünkü ismiyle Türk Eğitim Derneği, Mustafa Kemal’in çağrısı üzerine cumhuriyeti kuran kadroların önderliğinde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştu.)

Liselilerin ayağa kalkmasına TED mezunundan gelen destek sosyal medyada gündem oldu.

İşte o paylaşılan metin:

Bir Ankara Kolejli olarak,

Son günlerde Türkiye’nin her köşesinden, yüzü geleceğe dönük gençlerin hayat mücadelesine atılacağı okul sıralarından yükselen aydınlık sesleri duymaktayız. İçinde bulunduğumuz kaotik, gerici ve karanlık ortamdan yönümüzü aydınlığa, bilime ve sanata çevirecek yüzümüzü güldüren ve umudumuzu arttıran bir sivil oluşumun başladığı gözlenmektedir.

Misyonu; “Atatürk’ün istek ve yönlendirmeleriyle kurulmuş olmanın bilinciyle ülkenin geçici eğitim politikalarından etkilenmeden, her koşulda Atatürkçü, cumhuriyet değerlerine sahip bir kurum kimliğini yaşatmak ve sürdürmek” olan TED Ankara Koleji’nin bir mezunu olarak modern, çağdaş, laik cumhuriyetin sürekliliğini sağlayacak eğitim ve öğretim koşullarının gerçekleşmesi yönünde atılacak her adımın yanında olacağımı, ayrımcılığa, ötekileştirmeye, biat kültürüne, yaşam tarzına müdahaleye her koşulda karşı çıkacağımı, tüm ilerici oluşumların destekleyicisi olacağımı bildirir, karanlığın karşısında duran aydınlık genç arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağımı ifade ederim.

ankara