Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk anılıyor

TKP tarihinin iki önemli ismi yarın mezarları başında anılacak.

Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk anılıyor

16 Kasım 1982 yılında gözaltında işkenceyle öldürülen TKP MK üyesi ve İstanbul İl Sekreteri Mustafa Hayrullahoğlu ile 16 Kasım 1979 tarihinde öğretmenlik yaptığı okulun çıkışında faşistler tarafından katledilen Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) kurucusu Talip Öztürk yarın mezarları başında anılacak.

Bugün saat 11:30’da Kulaksız Mezarlığı’nda yapılacak Mustafa Hayrullahoğlu ve saat 13:00’da Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda yapılacak Talip Öztürk anması ile ilgili Türkiye Komünist Hareketi bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk Mücadelemizde Yaşıyor!

Partimizin ve Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihinde önemli yer tutan, üç yıl arayla aynı günde düzen güçleri tarafından katledilen iki yoldaşımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.
Talip Öztürk, 16 Kasım 1979 tarihinde öğretmenlik yaptığı okulun çıkışında faşistler tarafından sinsice katledildi. Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın kuruluşunda görev alan ve TÖB-DER Başkanlığı’nı yapan TKP üyesi olarak otuz iki yaşında aramızdan ayrılırken, mücadele arkadaşlarına ve ilerici öğretmenlere sosyalizm mücadelesi bayrağını bıraktı.

Mustafa Hayrullahoğlu (Deniz) yoldaş ise, 16 Kasım 1982 tarihinde faşizmin işkencecileri tarafından katledildiğinde otuz dört yaşında bir komünistti. TKP İstanbul İl Sekreteri ve Merkez Komitesi üyesi olan Hayrullahoğlu, 12 Eylül faşizminin karşısında boyun eğmeyerek komünist hareketin tarihinde onurlu bir şekilde yerini almıştır.

Türkiye Komünist Hareketi, Deniz yoldaşın anısını devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşatmakta kararlıdır.

16 Kasım 2016 günü, Mustafa Hayrullahoğlu’nu anmak için saat 11:30’da Kulaksız Mezarlığı’nda,

Talip Öztürk için saat 13:00’da Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda buluşulacaktır.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

15 Kasım 2016″